De Brusselse artiest YellowStraps heeft zijn nieuwe single ‘headown’ uitgebracht. Headown werd exact één jaar geleden geschreven door Yvan Murenzi en bassist Victor Defoort. YellowStraps, opgericht door de broers Yvan en Alban Murenzi, koestert al bijna 10 jaar een unieke neo-soul mix die de zintuigen streelt, met trots verdedigd door de bruisende Belgische rapscene (Roméo Elvis, Le Motel, L’Or du Commun). Alban Murenzi besloot het duo te verlaten en daarmee is YellowStraps nu een solo-act. Deze beslissing heeft niets te maken met een broederstrijd, maar is eerder een ontwaken van de jongste van de twee.

De nieuwe single ‘headown’ is het verhaal van een persoon die leeft met wroeging van overspel, veroorzaakt door het verlangen naar het begin van hun relatie. Dit dwingt hen tot een bekentenis, in de volle wetenschap dat dit waarschijnlijk het einde van hun relatie zal betekenen. Muzikaal overtreft de track alles wat er tot nu toe te horen was: diepe gutsy subs, punchy drums, etherische vocalen en gitaren, samengevoegd met een groovy baslijn om een catchy hook te ondersteunen en dit alles in een donker en intiem omhulsel.

De videoclip van ‘headown’ verbeeldt de groeiende afstand die in de loop van de tijd in een relatie kan ontstaan. De afstand wordt uitgebeeld door de tafel die zich uitstrekt bij elke gebeurtenis in de relatie, elke sub vertegenwoordigt een bekentenis, één die de kloof tussen de twee protagonisten groter maakt. Yvan die naar zijn tegenspeelster loopt, toont de wil om naar haar toe te gaan, maar niet in staat om haar te bereiken.

Deel: