Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Keane in AFAS Live.

Concerttip dinsdag 11 februari: Keane in AFAS Live

Op dinsdag 11 februari komt de Engelse band Keane naar AFAS Live. De show is onderdeel van de ‘Cause and Effect Tour’ die in het teken staat van het nieuwste gelijknamige album van de band.

Kort na de release van hun nieuwste studioalbum ‘Cause and Effect’ maakte Keane bekend in 2020 te starten aan een nieuwe tour. De tournee bestaat uit 16 shows in 11 landen. Op dinsdag 11 februari komt de band naar AFAS Live. De show bevat niet alleen nieuw werk maar uiteraard ook eerder werk waaronder hits als ‘Somewhere Only We Know’ en ‘Everybody’s Changing’.

De totstandkoming van het nieuwe album kwam ook voor de band als een verrassing. Terwijl de band een pauze in had gelast en zanger Tom Chaplin druk bezig was met twee succesvolle solo-albums, kwam hij er achter dat hij zijn oude sparringpartner Tim Rice-Oxley miste. Chaplin zegt hierover: “I found myself wondering how I had come to let this very enigmatic and important relationship in my life drift”. Ondertussen had Tim, met zijn eigen worstelingen als inspiratie, een reeks nummers geschreven. De rest van de band voelde zoveel connectie met deze nummers dat ze besloten terug de studio in te gaan om een nieuwe album op te nemen.

Deel: