Met eervolle vermeldingen in de BBC Sound Of en VEVO dscvr polls is Superorganism een van de meest belovende acts van 2018. De single ‘Something For Your M.I.N.D.’ werd veelvuldig gedraaid op de Nederlandse radio en wordt opgevolgd door het fantastische ‘Everybody Wants To Be Famous’, met waanzinnige video door Robert Strange. Het zelfgetitelde debuutalbum verschijnt op 2 maart aanstaande via Domino Records en de band is binnenkort te zien in Groningen en Amsterdam.

Het album werd door de band zelf geproduceerd, geschreven en opgenomen in hun studio in London en is een spectaculair en zelfverzekerd debuut waar het plezier vanaf spat! De band omschrijft het album zelf als een caleidoscopische mix van geluid en visuals waarop invloeden van bands als Devo, The Flaming Lips en The Avalanches duidelijk hoorbaar zijn.

Op het debuutalbum laat Superorganism haar snelle evolutie van zolderkamerproject tot internationale hotshot zien en horen. Na de release van de eerste singles ‘It’s All Good / Nobody Cares’ en ‘Something For Your M.I.N.D.’ ging het ineens heel snel voor de achtkoppige band uit Engeland, die eerder dit jaar al een van de absolute smaakmakers was tijdens London Calling in Amsterdam.

vrijdag 19 januari | Eurosonic Noorderslag, Groningen (De Machine Fabriek, 20:00 uur)
dinsdag 20 februari | Sugar Factory, Amsterdam

Deel: