Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Wende en Amsterdam Sinfonietta in Carré

Concerttip maandag 29 mei: Wende en Amsterdam Sinfonietta in Carré

Tijdens de concertreeks ‘Breder dan klassiek’ van Amsterdam Sinfonietta werkt het strijkorkest samen met artiesten uit de pop- en jazzwereld. Afgelopen januari werd de tournee met Wende een regelrechte hit, orkest en Wende speelden voor tien uitverkochte zalen en ook het extra concert in Paradiso was binnen enkele dagen uitverkocht. Wegens het enorme succes geeft deze “gouden combinatie” twee extra concerten in Carré. Wende en de strijkers dompelen het publiek anderhalf uur onder in de romantische liefde, die in alle stadia wordt bezongen.

Het programma is een mix van Wendes eigen nummers, covers en klassieke stukken, met haar liefdes-cv als rode draad. Covers zijn van onder anderen Stromae, David Bowie, Shirley Bassey, Nina Simone, Aznavour en Jacques Brel. Ook zingt Wende “When I am laid in earth” uit de barokopera Dido and Aeneas.

“De boodschap van die muziek is heel romantisch”, zegt Wende. “De uitdaging is dus hoe we dit naar deze tijd vertaald krijgen.” De klassieke werken van Rameau, Lekeu en Dessner sluiten qua emotie naadloos aan. De concerten werden ook in de pers bejubeld. “Wende kleurt met Sinfonietta glorieus buiten de lijntjes”, kopte NRC. “Veel van de liedarrangementen zijn zo krachtig dat ze het origineel haast doen vergeten”, schreef de Volkskrant en “Eerst onstuimig, dan intiem. Sinfonietta en Snijders zijn liefdespartners”.

Meer info en tickets vind je hier

 

Deel: