The Dirty Denims maken rock in de traditie van onder andere The Runaways en Suzi Quatro. Met ‘Back with a bang’ is de band terug na een klein jaartje sabatical. Met de EP trakteren ze ons op 6 lekkere rock en roll nummers die in 22 minuten op ons worden afgevuurd.

Op ‘Back with a bang’ staan gewoon lekker in het gehoor liggende snelle nummers die je zo kunt meezingen qua refrein. Ze duiken daarmee in een segment dat bijna niet meer bestaat. Waarom eigenlijk niet vraag je je tijdens het beluisteren af. Lekker ongecompliceerde muziek waar je vrolijk van wordt. Toch zit het vernuftig en vlot in elkaar en de productie klinkt top. Hoogtepunten zijn de titel van de plaat ‘Back with a bang’, de catchy synthesizer drive ‘Heart beat’ en ‘Don’t waste my time’.

Een heerlijk AC/DC-achtig intro en gitaarriff bij ‘Make us look good’ maken dat de plaat kort maar beresterk is. Mirjam Sieben zingt lekker en de gitaren van Jeroen Teunis klinken vertrouwd en zorgen voor een spetterende plaat. Luisteren naar de nieuwe Dirty Denims is dan ook geen waste of time maar even ongecompliceerd terug in de tijd naar kauwgomballen rock en roll. Niks meer en niks minder maar wel verdraaid lekker! (8/10) (Handclap)

Deel: