Night Becomes Light‘, het vierde studio album van de Ierse band Delorentos, verschijnt op 3 maart 2017 in de Benelux op Gentlemen Recordings en Mass Market Recordings.

Delorentos werd in 2005 in Dublin opgericht en begon meteen eigen land te bestormen met hun goed doortimmerde catchy indiepop. Hun met sprankelend gitaarwerk doorweven rock in de voetsporen van U2 en Arcade Fire leverde hen vele prijzen (Choice Music Prize, Meteor Award, Entertainment.ie Album of The Year), lovende recensies en shows op Benecassim, Electric Picnic en Reeperbahn op. Alle albums van de Ieren haalden de Ierse Album Top 10, zowel debuut ‘In Love With Detail’, het tweede album ‘You Can Make Sound’ als het Meteor Choice Music Prize winnende ‘Little Sparks’. ‘Night Becomes Light’ kwam de Ierse Album Charts binnen op #5 en ontving lovende recensies van The Irish Times, Irish Independent en Hotpress Magazine. Singles ‘Show Me Love’ en ‘Forget The Numbers’ scoorden hoog in de Ierse single charts. ‘Night Becomes Light’ is een logisch vervolg op de eerdere albums van Delorentos, en werd opgenomen in Grouse Lodge (Westmeath) en Exchequer Studios (Dublin) met producer Rob Kirsan, die ook de eerdere albums van Delorentos produceerde. In Duitsland verscheen Night Becomes Light eind 2016 op Motor Records.

Ter promotie van het verschijnen van het album zal Delorentos een kleine tour door Nederland doen, waarbij de band op 20 maart in Waterhole in Amsterdam speelt.

Deel: