Leonie Meijer en BrainpowerLeonie Meijer en Brainpower vinden elkaar in de Engelstalige nieuwe single ‘Won’t Come Back’. De twee leerden elkaar kennen toen ze beiden meeschreven aan het met Platina bekroonde Kinderen voor Kinderen #34 –album. De chemie tussen Brainpower en Leonie Meijer was onmiddellijk voelbaar en dat leidde tot een unieke samenwerking tussen twee rasartiesten die beiden doorbraken met Nederlandstalige hits.

Leonie Meijer over het ontstaan van de single: “Won’t Come Back schreef ik samen met mijn vaste producer Daniel Gibson. Toen we aan Won’t Come Back werkten, voelde ik dat het anders was dan anders…alsof we een beetje in een nieuwe fase waren beland. Normaliter als Daniel en ik samenwerken, schrijf ik de tekst in het Engels en op basis daarvan maak ik een Nederlandse bewerking. Maar dit keer gebeurde dat niet. Ik voelde heel sterk dat deze track Engelstalig moest blijven. Soms kun je niet altijd alles verklaren, dit móest gewoon zo zijn. Ik wist dat Brainpower naast zijn Nederlandstalige repertoire ook Engelstalige tracks maakte. In dit geval wilde ik het helemaal in het midden laten. Ik heb hem gewoon de demo gestuurd met de vraag: “Zou jij hier wat mee kunnen?”. Ik wilde niets van tevoren invullen en dacht…als Brainpower het nummer ‘voelt’, dan komt er vanzelf iets bijzonders uit, iets onverwachts. Nog geen week later kwam hij langs en had hij iets gemaakt: ik kreeg kippenvel all over toen hij live bij mij thuis zijn rap-versie deed. Ik hoefde er geen seconde over na te denken en besloot ter plekke om allebei de versies op te nemen en uit te brengen als single.”

Brainpower over Leonie Meijer: “Leonie is een talentvolle en gedreven artiest/songwriter en ik was meteen onder de indruk van haar Engelstalige songs. De combinatie klikte muzikaal goed. Deze samenwerking voelt dan ook erg natuurlijk!”

Eind september start Leonie Meijers eerste theatertour ‘Luister Maar Live’ in 30 theaters door heel Nederland. In deze intieme theatertour zingt Leonie Meijer haar prachtige, vaak zelf geschreven nummers, begeleid door een aantal muzikanten en leert het publiek Leonie ook op een andere manier kennen. Onder regie van Bavo Galama wordt het echter meer dan alleen een show met nummers.

Leonie was begin 2014 te zien in ‘Expeditie Poolcirkel’ en ontving recentelijk TROS Sterren.NL –Award voor ‘Beste Zangeres’. Na haar finale plek in 2011 The Voice of Holland veroverde Leonie Meijer al snel haar eigen plek binnen de muziekwereld. Met Top 10-hits als ‘Los van de grond’, duet met Jeroen van der Boom, ‘Schaduw’ en ‘Wacht tot ik bij je ben’ gaf zij een duidelijk visitekaartje af. Ze werkte op haar albums ‘Los’ en ‘Luister Maar’ (beiden top 10 in iTunes) met grote namen uit de popmuziek als Han Kooreneef, Ruth Jacott, Martin Buitenhuis, Nick Schilder, Joost Marsman en Roel van Velzen. Beide albums werden geproduceerd door Daniel Gibson (Within Temptation/Di-Rect). Leonie Meijer verzorgde ook de vocalen op de hardstyle single ‘Make Me Stay’ van The Prophet.

Brainpower is één van de artiesten die Hip Hop in Nederland groot gemaakt heeft. Hij is bekend van vele Nederlandstalige hits, maar is zijn carrière begonnen met Engelstalige muziek maken en is dat altijd blijven doen. De laatste jaren bracht hij meerdere singles, videoclips en twee Engelstalige EP’s uit en trad hij o.a. op in Los Angeles, New York, Jamaica en St Maarten. In 2012 zat er zelfs een nieuw Engelstalig nummer van hem in de Amerikaanse film ‘Thunderstruck’. Brainpower werkt momenteel aan een volledig Engelstalig album.

Daarnaast schrijft hij liedjes voor andere artiesten, met als resultaat plaatsingen op drie platina projecten, waaronder voor een Japanse popgroep (#1 album in Japan) en Kinderen voor Kinderen 33 en 34. Tijdens dit laatste project in 2013 kwam hij Leonie tegen en zijn ze samen liedjes gaan schrijven. Naar aanleiding van deze sessies ontstond het idee voor een samenwerking. In 2015 gaat Brainpower een theatertour doen samen met Jörgen Raymann.

Deel: