Het festivalseizoen is weer begonnen en de gemiddelde festivalganger draait er zijn of haar hand niet voor om naar het buitenland te reizen voor de leukste festivals. Of het nu het Belgische Dour is, Sziget in Boedapest of het Duitse Wacken Open Air: Ieder jaar reizen duizenden Nederlandse muziekfans af naar het buitenland om daar de leukste en vetste artiesten te gaan bekijken en beluisteren. De campings rond de festivals hebben soms zelf al complete Nederlandse secties, waar ’s avonds zelfs Jan SMit en Gerard Joling nog uit de luidsprekers schallen.

Het mooiste is dan natuurlijk om direct je laatste festivalfoto’s en – filmpjes op Facebook en youtube te plaatsen. Dat lukt een enkele keer, als je het geluk hebt dat je in plaats van een camping gewoon een hotelletje hebt genomen in het buitenland, met gratis WIFI, want de internetkosten in het buitenland zijn in tegenstelling tot de muziek niet altijd om over naar huis te schrijven. Tot nu dan, want T-Mobile komt nu met ‘Travel & Surf‘, een nieuw pakket waarmee je ook in het buitenland je internetkosten in de hand kan houden. Je hoeft dus niet de halve dag op zoek naar een half streepje op je WIFI, om je mail te kunnen controleren of een Whatsappje te kunnen ontvangen waarin staat welke band inmiddels drie uur geleden op het hoofdpodium stond te beginnen.

Met ‘Travel & Surf’ heb je altijd de beschikking tot je internet, je mail en de laatste informatie als het gaat om veranderde bustijden terug naar huis, of de openingstijden van dat ene gezellige restaurantje waar je nog even langs wil, omdat je toch in de buurt bent. En raak je de weg kwijt, dan ben je door middel van de routeplanner nog op tijd op het festivalterrein om je favoriete band of artiest te kunnen zien. Dit artikel wordt gesponsord door T-Mobile, maar betreft onze eigen mening.

Foto (c) Leander Vasse, archief Maxazine.nl

Deel: