Met dertien nieuwe namen groeit het muziekprogramma vandaag weer aanzienlijk. En zeker ook gegroeid bij het Nederlandse publiek is de Griekse Larry Gus, die Vlieland in extase zal brengen met zijn onnavolgbare beats. Verder dansen kan op de wereldpop van het Franse Frànçois and The Atlas Mountains of bij Jungle By Night, de jonge heersers van de afrobeat.

Genieten met de ogen dicht bij intense verhalentellers zoals Amerikaans countrytalent Robert Ellis, ‘de Noorse Nick Cave’ Sivert Høyem of de pijnlijke schoonheid van Perfume Genius. Uit Jamaica komt Brushy One-String, met blues, reggae, soul en zijn één-snarige gitaar.

Verder ook: de manische muzikaliteit van Liam Finn, zomerse lo-fi indie van Gengahr, ranzige bluesrock van The Sore Losers, superduo Kris Berry & Perquisite en de psychedelische grooves van The Mysterons uit Amsterdam.

Een van Europa’s meest dynamische ensembles speelt deze zomer op Into The Great Wide Open. Stargaze is een klassiek geschoolde gemeenschap met een grote liefde voor hedendaagse folk, elektronica en popmuziek. De combinatie van deze passie met veel muzikaal talent en een breed netwerk leverde al vele unieke composities en samenwerkingen op, met artiesten als Nils Frahm, Pantha Du Prince, Lee Ranaldo en Villagers. Het in Berlijn gesitueerde ensemble is een internationale verzameling muzikanten, inclusief leden uit Nederland.

Op Vlieland zal Stargaze zowel in het bos als in de kerk speciaal gecomponeerde stukken uitvoeren van verschillende bekende muzikanten, zoals Sufjan Stevens, Bryce Dessner (The National) en Richard Reed Parry (Arcade Fire). Kijk op de artiestenpagina van stargaze voor meer informatie over dit bijzondere muziekproject.

Into The Great Wide Open wordt gehouden op 5,6, en 7 september op Vlieland.

Deel: