Het verschil tussen vroeger en nu is op fotogebied een hele sprong geweest. Een gemiddelde concertfotograaf had vroeger een paar rolletjes mee en tussen de nummers was het vaak snel wisselen van rolletje, om dan 24 of 36 foto’s te kunnen maken van het volgende nummer. En dan hopen dat je na drie nummers één of twee goede foto’s hebt die gepubliceerd kunnen worden. Tegenwoordig is het gelukkig makkelijker met de digitale camera’s van tegenwoordig. Fotografen van Maxazine schieten tijdens een concert tientallen, zo niet honderden foto’s, die digitaal veel meer mogelijkheden hebben om nabewerkt te worden. Daardoor is het veel makkelijker om bij een artikel een stuk of tien prachtfoto’s te publiceren. Een fotootje meer of minder maakt niet uit want je hoeft geen rolletjes meer te kopen en/of te ontwikkelen. Vodafone is met het Firestarters-project hierop ingesprongen en heeft in samenwerking met Discovery Chanel een serie op de buis gebracht over de ontwikkelingen tegenwoordig, onder anderen in de fotografie. In onderstaande aflevering zie je de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn en waarvan ook de tegenwoordige media, zoals Maxazine, gebruik van maakt, want ook jij kan prachtige foto’s maken!

Natuurlijk hebben wij nog steeds professionele fotografen met professionele apparatuur bij Maxazine werken, maar de opkomst van de digitale fotografie heeft ervoor gezorgd dat iedereen met een smartphone ook best mooie concertfoto’s kan maken. Naast een mooi souvenir van het concert is het natuurlijk ook een leuke hobby, of je nu concerten fotografeert of gewoon de leuke dingen in en om het huis. Firestarters geeft je verder ook een inzicht in de wereld van muziek, kunst, film, mode en media, dus keuze om een inzicht te verkrijgen in jouw interessegebied is er zeker.

De serie is te bekijken op Discovery Chanel, maar natuurlijk ook via www.firestarters.nl Daar vindt je reportages met onder anderen Ken Segall (Mede-bedenker van de iMac) en Nalden (Mede-oprichter van WeTransfer). Een erg interessante reeks documentaires, die we zeker kunnen aanraden.

Sponsored by Vodafone

Deel: