Het was een bruisende zaterdagavond, toen de Amerikaanse singer-songwriter Teddy Swims de zaal van 013 in Tilburg volledig op zijn kop zette. Het was de tweede avond van zijn ‘I’ve tried everything but therapy tour’, waarbij hij samen met de band Freek Freely de wereld rondreist. Tilburg had een mooie avond er aan.

Paul Russell

Het voorprogramma werd verzorgd door de Amerikaanse rapper Paul Russell, die het publiek op een uitstekende manier wist op te warmen. Hits als ‘Ms. Poli Sci’ en ‘Say Cheese’ werden enthousiast ontvangen, terwijl Paul ook nog voor een hilarisch moment zorgde door tijdens zijn set te stoppen met ‘Europapa’ van Joost Klein en te grappen: “Meer krijgen jullie niet, want jullie zijn toch al uitgeschakeld.” Hij sloot zijn set krachtig af met een uitgebreide versie van zijn hit ‘Lil Boo Thang’, waarbij het publiek luidkeels meezong en danste.

Teddy Swims

Ondanks dat Teddy Swims al geruime tijd actief is in de muziekindustrie, brak hij pas echt door met zijn album ‘I’ve tried everything but therapy’, waar hits als ‘Lose control’ en ‘The Door’ op te vinden zijn. Zijn optreden in 013 Tilburg was een indrukwekkende vertoning van zijn karakteristieke uitstraling en krachtige stem, die het publiek van begin tot eind wist te betoveren.

Teddy’s performance was doordrenkt met een ongekende energie, waarbij hij regelmatig de rand van het podium opzocht om het publiek te betrekken en persoonlijke interactie te creëren. Tijdens de show kwamen nummers als ‘Broke’, ‘Evergreen’, en ‘Simple Things’ voorbij, elk met hun eigen unieke kracht en emotie. Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld toen Teddy een adembenemende versie van ‘You’re Still the One’, een cover van Shania Twain, ten gehore bracht, waarbij hij de zaal in vervoering bracht met zijn innemende vocale talent.

Het podium was prachtig verlicht, wat bijdroeg aan de magische sfeer van de avond. Elk bandlid kreeg zijn moment om te schitteren, met solo’s die de veelzijdigheid van de muzikanten benadrukten. De setlist was zorgvuldig samengesteld, met een perfecte balans tussen rustige ballades en krachtige anthems, waardoor het publiek werd meegenomen op een emotionele reis door Teddy’s muzikale universum.

Foto’s (c) Jayno Berkhoudt

Teddy Swims Setlist Poppodium 013, Tilburg, Netherlands 2024, I've Tried Everything But Therapy Tour
Deel: