De gerenommeerde muzikant, componist, schrijver, fotograaf en filmmaker Barry Adamson brengt zijn grenzeloze creativiteit in juni 2024 naar Europa voor drie meeslepende concerten. Adamsons illustere carrière bestrijkt een opmerkelijk spectrum, van zijn tijd bij Nick Cave and The Bad Seeds en Magazine tot zijn baanbrekende solowerk en gevierde soundtrackbijdragen.

Een Pionier in Veelzijdigheid

Adamsons muzikale veelzijdigheid kent geen grenzen. Hij combineert moeiteloos elementen van atmosferische soundtracks, acid jazz, art-rock, trip-hop, dark wave en nog veel meer. Zijn klankonderzoek heeft het publiek wereldwijd in zijn ban getrokken en hem lovende kritieken en een toegewijde fanbase opgeleverd.

Een Erfenis van Filmische Samenwerking

Adamsons talenten reiken verder dan muziek. Hij werkte samen met gerenommeerde filmmakers als Derek Jarman, David Lynch, Oliver Stone, Danny Boyle en Atticus Ross. Zijn bijdrage aan soundtracks en sounddesign heeft zijn reputatie als meester van het klankverhaal verder gevestigd.

Solosucces en Erkenning

Adamsons solocarrière bracht negen studioalbums en talloze EP’s voort, die zijn unieke mix van experiment en verhalende kunst presenteren. Zijn album “Soul Prison” uit 1992 werd genomineerd voor de Mercury Music Prize, wat zijn artistieke bekwaamheid onderstreept.

Tournee: Een Feest van Muzikale Meesterschap

Adamsons komende tournee belooft een onvergetelijke ervaring met nummers van zijn nieuwste album, dat in mei 2024 verschijnt, en geliefde klassiekers uit zijn uitgebreide repertoire.

Tourdata:

Wo 22 mei 2024 Bristol Strange Brew
Do 23 mei Brighton Komedia Studio
Vr 24 mei Londen The Jazz Café
Za 25 mei Hertford Hertford Corn Exchange
Wo 29 mei Manchester Deaf Institute
Do 30 mei Leeds Brudenell Social Club
Vr 31 mei Glasgow King Tuts
Za 1 juni Newcastle Think Tank?
Ma 3 juni Amsterdam Paradiso Noord
Wo 5 juni Parijs La Boule Noire
Do 6 juni Antwerpen Rock Lobster
Vr 7 juni Brussel Chez PIAS (Gratis Show)
Zo 9 juni Hamburg Nochtspeicher
Ma 10 juni Düsseldorf Zakk
Wo 12 juni Berlijn Privatclub
Vr 14 juni Barcelona La (2) De Apolo

Deel: