Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Simple Minds @ Sportpaleis.

Concerttip vrijdag 5 april: Simple Minds @ Sportpaleis

In het afgelopen decennium heeft Simple Minds voor honderdduizenden mensen over de hele wereld gespeeld, inclusief hun grootste Amerikaanse tournee tot nu toe in 2018. De vraag om de band bekende hits te zien spelen, waaronder ‘Promised You a Miracle’, ‘Glittering Prize’, ‘Someone Somewhere in Summertime’, ‘Waterfront’, ‘Alive and Kicking’, ‘Sanctify Yourself’ en ‘Don’t You Forget About Me’, is jaar na jaar gegroeid, waarbij de band consistent wordt genoemd als een van de beste live acts van hun generatie.

“Concerten zijn het levensbloed van Simple Minds, het is waar we, en ons publiek, tot leven komen en energie krijgen van muziek. Vier decennia nadat we voor het eerst begonnen zijn, zal deze wereldtournee aantonen dat Simple Minds nog steeds ‘alive and kicking’ zijn!” – Jim Kerr

Met meer dan 60 miljoen verkochte albums en wereldwijde nummer één hits zijn Simple Minds niet alleen een must-see live act geworden, ze hebben ook de magie nieuw leven ingeblazen die hen in hun beginjaren tot een vitale artistieke kracht maakte en een significante invloed uitoefende op talloze jongere artiesten. Hun meest recente en geprezen album ‘Direction of the Heart’ bereikte nummer 4 in de Britse albumlijst en de top 10 notering in meerdere landen.

Deel: