Op vrijdagavond 15 maart bracht Diggy Dex, geboren als Koen Jansen op 26 maart 1980 in Amersfoort, een onvergetelijk concert op het podium van Luxor Live. Vanaf een jonge leeftijd koesterde hij een passie voor muziek. Zijn muzikale reis begon in 2009 toen hij samen met Eva De Roovere een remix van het nummer ‘Fantastig toch’ uitbracht onder de titel ‘Slaap lekker (Fantastig toch)’, wat zowel in Nederland als België een grote hit werd en hem zijn plekje in de Nederlandse muziekscene bezorgde.

Diggy Dex’s muzikale stijl omvat een mix van rap en pop, waarbij zijn teksten vaak persoonlijke en maatschappelijke thema’s belichten. Met hits als ‘Treur niet’, ‘De zon op’ en ‘Ik huil alleen bij jou’ heeft hij zich een weg gebaand naar de harten van zijn fans en daarbuiten.

Het concert in Luxor Live bood een gevarieerde sfeer waarbij emotionele nummers werden afgewisseld met vrolijke deuntjes. Het diverse publiek voelde zich thuis en genoot van de show. Tussen de nummers door las Diggy Dex voor uit zijn boek ‘Losse Krabbels’, waardoor het publiek een kijkje kreeg in de gedachten van Koen over hoe zijn nummers tot stand zijn gekomen.

Diggy Dex’s podiumaanwezigheid was opvallend. Hij wist het publiek goed te betrekken door af en toe de mensen vooraan mee te laten zingen en hier en daar een boks uit te delen. Tijdens het nummer “Waarom wachten” nodigde hij zelfs een fan uit om samen het hele nummer te zingen en te dansen op het podium.

Een ontroerend moment volgde toen Diggy Dex zijn nummer ‘Vaders zoon’ midden tussen het publiek ten gehore bracht, wat emotie opwekte bij de hele zaal. Het hoogtepunt van de avond was toen Diggy Dex aankondigde wanneer zijn nieuwe album ‘Tempo Giusto’ zou worden uitgebracht, wat leidde tot grote vreugde in de hele zaal. Het was een avond vol emotie en energie, zonder twijfel een aanrader voor anderen. De interactie met het publiek maakte deze avond echt speciaal.

Foto’s (c) Anniek Takken

Deel: