In de uitgestrekte oceaan van muziek is het vaak een uitdaging om de juiste melodieën te vinden die onze ziel beroeren. Gelukkig is er een muzikale schat verborgen in de digitale wereld – de New Music Friday Maxazine Spotify Playlist. Deze playlist, samengesteld met artistieke toewijding en een scherp oor voor innovatie, biedt een sonisch avontuur dat je verbeelding zal prikkelen en je hart zal veroveren.

Ook deze week is het weer gelukt om een mooi overzicht te maken van nieuwe releases. Commercieel, indie, jazz, neo klassiek. De Maxazine lijst kent geen grenzen, verkent ze allemaal en zal niet schromen om over ongeschreven piketpaaltjes heen te stappen om onze lezers de allerbeste muziek voor te schotelen. Wil je een beetje eigenwijze playlist? Een die uit de pas loopt met de rest? Een die gewoon bloot gaat zwemmen, ook als er geen bord staat dat het mag? Dan is onze playlist iets voor jou soepele geest. Onder dit artikel kan je vast gaan luisteren. Doe ons een plezier en laat blijken hoezeer je ons harde werk waardeert en abonneer je op de Spotify lijst. Show us some love.

Op de lijst van deze week nieuw tracks van Bon Jovi, je weet wel die rockband die aan het einde van de vorige eeuw stadions vol speelde, maar ook jazz icoon Chick Corea komt met een nieuwe track die de liefhebbers zeker zal weten te bekoren.

Van eigen bodem kunnen we niet om de nieuwste singles van Paskal Jakobsen, Wolter Kroes en de postuum uitgebrachte single ‘Rustplaats’ van de vermoorde Bigidagoe heen. Andrea Bocelli heeft zijn grootste hit ‘Time To Say Goodbye’ nog eens afgestoft en opnieuw uitgebracht met filmcomponist Hans Zimmer. Misschien begint het geld op te raken in Toscane.

Natuurlijk hebben we het project Mark Knopfler’s Guitar Heroes, waarmee de voormalige Dire Straits voorman elke levende en overleden gitaarheld bij elkaar heeft gebracht voor een negen minuten durende versie van een ‘Theme From Local Hero’. Vraag het je opa of je oma, die kennen dat nog wel.

Deze week bevelen wij van Maxazine twee tracks speciaal en met ganser harte aan. ‘Impossible Town’ van Phosphoroscent is een prachtig nummer dat een ware belofte inhoudt voor het in april uit te komen album. The Sorcerers brengen een soort van freaky groovende jazz met veel afro beat en Ethiopische jazz invloeden die je zeker eens moet gaan luisteren. Met of zonder paddo’s een belevenis waarbij je je voeten niet stil kan houden. Op onze playlist vind je het nummer ‘Yasuke In Roppongi’, geen idee wat het betekent, maar het swingt de pan uit.

Voor nu laten we jullie dan even lekker in de rust stand. Volgende week weer een vernieuwde playlist. Vergeet hem niet te volgen, zou ons goed doen. Love you all, over en uit.

Deel: