Bookmakers voorspellen dat Olly Alexander met het nummer ‘Dizzy’, de Britse inzending voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar, alleen Oekraïne boven zich moet dulden. Begrijpelijk als je Alexanders immense populariteit in Engeland en ver daarbuiten meeweegt: zijn streams-teller staat op 6,5 miljard. Tel daarbij op dat hij onder contract staat bij ESF-hofleverancier Polydor (ABBA, Loreen), zijn mooie stem en zijn diepe liefde voor het festival en besef: een wilde gok is dat bepaald niet.

De single ‘Dizzy’ komt uit op 1 maart. Op 13 april kunnen we ook hier in Nederland vast horen hoe Alexander het er live vanaf brengt. Dan treedt hij op tijdens een ESF pre-party in AFAS Live.

Olly Alexander werd bekend als leadzanger van Years & Years, dat in Engeland twee nummer 1-albums en tien Top 40-singles haalde. Sinds 2021 was Alexander het enig overgebleven lid van de band. ‘Dizzy’ is zijn eerste release onder z’n eigen naam.

Naast zanger is Olly Alexander ook succesvol acteur, in onder meer de Britse hitserie ‘It’s A Sin’. Met Elton John zong hij dat gelijknamige Pet Shop Boys-nummer tijdens de Brit Awards 2021, volgens veel kijkers een hoogtepunt in de geschiedenis van deze awardshow.

Deel: