Vandaag heeft Marcus King zijn nieuwe album aangekondigd genaamd ‘Mood Swings’. Het album is geproduceerd door Rick Rubin en verschijnt op 5 april. Samen met de aankondiging van zijn nieuwe album, kondigt de zanger ook een tour aan door Noord-Amerika en Europa. ‘Mood Swings’ is King’s meesterwerk en vormt een eclectische symfonie van soul die zowel tijdloos als actueel is. Gebaseerd op Kings donkerste momenten, werd het schrijven van het album een baken van hoop voor King, de nummers zullen dan ook een toevluchtsoord zijn voor iedereen die voor vergelijkbare uitdagingen in het leven staat.

Samen met de albumaankondiging heeft King de titeltrack, ‘Mood Swings’ uitgebracht. Op het nummer klinkt een bijzonder drumgeluid en jazzachtige gitaar, waarbij ruimte wordt gelaten voor Kings soulvolle zang. Hij deelt zijn diepste angsten terwijl hij staat in de kracht van volledig kwetsbaar en eerlijk zijn.

Zijn nieuwe album ‘Mood Swings’ neemt Marcus ons mee in een heel andere richting dan zijn eerdere studioalbums. Het album combineert sterk uiteenlopende elementen van moderne pop, R&B, hiphop uit de jaren nul, klassieke rock en de warme klanken van klassieke soul, R&B en jazz. Het eerder uitgebrachte nummer ‘F*ck My Life Up Again’ is een bijzondere vervorming van rock, met strijkers over een rokerige jazzbeat, terwijl zijn soulvolle stem klinkt: “Come f*ck my life up again, don’t deserve to live without pain.”

Het album sluit af met het nummer ‘Cadillac’, dit nummer vertelt een aangrijpend verhaal van donkere verlangens en suïcidale gedachten. Op ‘Mood Swings’ horen we Marcus King sterker en eerlijker dan ooit: Het is een wedergeboorte van zowel zijn geluid als van zijn geest. “Zonder deze verzameling liedjes, denk ik niet dat ik er nog zou zijn”, zegt King over het album, “Ik hoop dat dit album kan dienen als een warme deken, een redding, of een toevluchtsoord voor iedereen die worstelt met mentale gezondheid, of relatieproblemen. Dat is wat het voor mij is.”

Op dinsdag 29 oktober 2024 komt de Amerikaanse muzikant, zanger, songwriter en gitarist Marcus King naar Nederland voor een show in de AFAS Live.

Deel: