Dylan Mills, beter bekend onder zijn artiestennaam Dizzee Rascal, is een Britse MC en rapper, een ware pionier in de Grime muziek (een genre in electronic dance music oftewel EDM). In februari brengt Dizzee Rascal zijn nieuwe album ‘Don’t Take It Personal’ uit.

Dizzee Rascal staat bekend om zijn razendsnelle en haast hypnotiserende raps over dikke beats met rave-invloeden. ‘Don’t Take It Personal’ is zijn 8e studioalbum en ook op deze plaat laat Dizzee Rascal horen zijn kunsten nog niet verleerd te zijn. Met ‘Stay In Your Lane’ heeft het album een zeer sterke opener waarbij de luisteraar ook een klein beetje in een jaren 90 sfeer terechtkomt met een deuntje wat lichtelijk aan muziek van Whigfield doet denken.

Op ‘Don’t Take It Personal’ staan ook een aantal leuke samenwerkingen. ‘Sugar And Spice’ is een samenwerking met iLL BLU en is een leuke een verrassende track op dit album. Het klinkt erg catchy en het heeft een zomerse vibe. De stemmen van Dizzee Rascal en iLL BLU zorgen voor het nodige contrast, wat deze track juist erg leuk maakt. Maar ook ‘Get Out The Way’ is absoluut het benoemen waard. Op deze opzwepende track werkt Dizzee Rascal samen met Backroad Gee en weten ze een beetje een gangster-achtige sfeer te creëren.

‘Switch And Explode’ is een track met een fijn tempo met een lekkere bassline en hier en daar een soort van game-geluidje. Één van de smaakmakers van het album. Juist de combinatie van deze  dancesound en de raps zorgen ervoor dat deze track een feest is om naar te luisteren.
Het album kent ook wat rustigere nummers, ‘Tell Me About It’ is er één van. Het heeft een beetje een retro/dromerig intro. De algehele sfeer in dit nummer is wat meer laidback en ook de vrouwenstem in dit nummer is een fijne toevoeging wat voor een goed contrast zorgt. Het is een leuke track, maar net iets te kort.

Met ‘Don’t Take It Personal’ heeft Dizzee Rascal een sterk album in handen, waarbij met name de samenwerkingen voor het nodige vuurwerk weten te zorgen. Het enige minpuntje van dit album is dat het merendeel van de nummers erg kort is. Alhoewel dit de luisteraar dan wel weer zal uitnodigen om het album nogmaals te beluisteren. ( 7/10) (Big Dirte3 Records)

Deel: