The Analogues geven dit najaar drie concerten in de Ziggo Dome. Onder de titel ‘One and One and One is Three’ wordt, verdeeld over drie avonden, alles uit “de studiojaren van The Beatles” (1966 – 1970) gespeeld. Op 20 september worden de albums ‘Revolver’ en ‘Sgt Pepper’ uitgevoerd; op 2 november ‘The White Album’ en tot slot op 28 december ‘Let It Be’ en ‘Abbey Road ‘. Voor de concerten zijn zowel losse kaarten als een passepartout voor de hele serie verkrijgbaar.

Eind 2024 is het voor The Analogues tijd om terug te blikken. De afgelopen 10 jaar werd de muziek van The Beatles uit de zogenaamde Studio Years (1966-1970), die zes iconische albums van Revolver tot en met Abbey Road, minutieus ontleed en gereproduceerd. Opgeteld 97 songs die The Beatles zelf nooit live speelden. Door de jaren heen speelden The Analogues al deze albums één voor één integraal, tijdens diverse tours in Nederland en Europa. In 2024 spelen The Analogues nogmaals álles uit die unieke periode. Verdeeld over drie verschillende shows in de Ziggo Dome, binnen een tijdsbestek van enkele maanden. Zoals we van The Analogues gewend zijn: met uitgebreid orkest en met behulp van het originele Beatles instrumentarium.

De Ziggo Dome is vertrouwd terrein voor The Analogues, maar deze allesomvattende serie is nieuw. “Ja, dat is uniek, ik weet zeker dat dat nog nooit vertoond is”, zegt musical director Bart van Poppel. “Een monsterklus, maar het voelt goed om hiermee deze 10-jarige ontdekkingsreis af te ronden.”

Het studio-oeuvre van The Beatles wordt verdeeld over drie verschillende shows: Part 1, 2 en 3 worden gespeeld in september, november en december 2024. Het publiek kan kiezen om één van de drie shows te bezoeken, maar de echte liefhebbers zullen kiezen voor het complete pakket.

Fred Gehring, drummer en initiator: “Bij onze show Hello Goodbye, hadden we als ondertitel The Best Of The Studio Years. Maar ja, ‘the best’ is natuurlijk voer voor discussie. Binnen de band, maar we hadden ook een dagtaak aan het beantwoorden van mails van Beatles-liefhebbers die het niet eens waren met onze keuze. De oplossing is simpel, we spelen ze nu allemaal. Onze tiende verjaardag, verdeeld over drie feestjes in het najaar. We sluiten daarmee de periode af waarin we al die muziek hebben ontrafeld, de instrumenten hebben verzameld en er onze visuals aan hebben toegevoegd.”

The Analogues Ziggo Dome data:

Vrijdag 20 september, Part 1 Revolver & Sgt Pepper
Zaterdag 2 november, Part 2 The White Album
Zaterdag 28 december, Part 3 Let It Be & Abbey Road

Deel: