De Grote Markt in Nijmegen stroomde langzaam vol voor S10. De Songfestival-zangeres is niet onbekend met Serious Request, want in 2022 schreef zij het lied ‘Hoor Je Mij’ om geld in te zamelen voor Het Vergeten Kind. S10 vond het fijn om terug te zijn, het publiek dacht hier hetzelfde over.

Met haar kalme doch krachtige stem wist ze iedereen in te palmen en zorgde ze ondanks de grote hoeveelheid regen voor een warme sfeer. De thuisbasis van 3FM voor deze week liep leeg na haar optreden, op de eerste paar rijen na. Daar bevonden zich de diehard Only The Poets-fans, die sinds 8 uur ’s ochtends hun plekje vooraan probeerden te behouden.

Zij moesten nog even geduld hebben, eerst kwamen nog optredens van Nederlands fenomeen Prins S. en de Geit en producer Trobi. De regen wist niet van ophouden, maar dat deed het publiek ook niet. Niet alleen met de optredens, maar ook met de nummers die op de radio gedraaid worden werd luidkeels meegezongen.

Het publiek wat redelijk op tijd aanwezig was kreeg nog een leuke verrassing, Only The Poets kwam op het podium zelf de instrumenten installeren om vervolgens een soundcheck van twee nummers te doen. Van de nummers zelf was amper wat te horen, de fans zorgden ervoor dat ze woord voor woord mee konden zingen.

Om half negen in de avond was het tijd voor het avondprogramma, 3FM trapte de bal af met Prins S. en de Geit. Het contrast tussen de ‘gillende tienermeiden’ en de muziek van Scott was ver te zoeken, ze genoten er allebei evenveel van. De set werd afgesloten met het bekende nummer ‘Kinderboerderij’, waar iedereen erg blij in de rij voor de kinderboerderij is. Het publiek werd zo lekker warmgedraaid.

Wie de mensen daadwerkelijk warm draaide is Trobi. De producer/dj heeft een set samengesteld met een paar van zijn bekendste hits, waaronder ‘COKE IN DE UITVERKOOP’. Dat veel mensen zijn tracks kennen was te merken. Er werd gedanst, gesprongen, gesjanst maar vooral meegezongen. Hij sloot af met een paar klassiekers, zoals ‘Livin’ On A Prayer’ van Bon Jovi.

Trobi was nog net het podium af of de hoofdartiest van de avond werd aangekondigd. De Britse band Only The Poets bestormde het podium en de eerste zeven rijen gilden de longen uit hun lijf. De band heeft hun Europese radio-debuut bij 3FM gemaakt, met het nummer JUMP!. Het was te merken dat deze vaker gedraaid wordt op de radio, het gros van de Grote Markt wist de woorden mee te zingen en sprong erop los.

Ze sloten hun set af met een fan favourite, ‘Emotional’. Het plein zakte naar de grond en wanneer Tommy Longhurst, de leadzanger van de band, ‘Everybody fucking jump” schreeuwde barstte het los. In het midden van het plein ontstond een heuse moshpit en iedereen leek ervan te genieten. Alsof het zo geweest had moeten zijn, begon het pas weer te regenen toen de band het podium af was. Het publiek liep met een grote glimlach weg, of bleef plakken voor Abel in Het Glazen Huis. Een geslaagd en vol programma met voor ieder wat wils.

Foto’s (c) Ilona van der Hoek

Deel: