Donderdagavond was de kleine zaal van Muziekgieterij Maastricht het toneel voor een energiek optreden van de Nederlandse rockband The Vices. Ondanks de recente tegenslag van bassist Simon Bleeker, die vorige week door een taxi werd aangereden, wisten de Groningers het publiek te betoveren.

De avond begon met een veelbelovend voorprogramma van Tommy Gazer, die de zaal al vroeg in de stemming bracht met een geslaagde set. Gazer slaagde erin het publiek succesvol op te warmen, zelfs een massale sit-down bewerkstelligen. Hij zette een sfeer neer die The Vices naadloos oppikten bij hun entree.

Toen The Vices het podium betraden, vuurden ze hits uit zowel hun debuutalbum als het recente ‘Unknown Affairs’ op het enthousiaste publiek af. Met de charmante mix van pop en rock namen Floris van Luijtelaar, Jonathan Kruizenga, Simon Bleeker (zittend op een stoel vanwege zijn recente ongeluk) en Mathijs Louwsma het publiek mee op een muzikale reis. De setlist was een evenwichtige mix van hun debuutalbum ‘Looking For Faces’, de recente ep ‘Strange Again’, en het dit jaar verschenen ‘Unknown Affairs’.

Ondanks de aanvankelijke zorgen over het doorgaan van het concert, bewees Simon Bleeker zijn vastberadenheid door samen met de band te schitteren. De enthousiaste reactie van het publiek, dat al snel in de ban raakte van de aanstekelijke muziek, onderstreepte de veerkracht van zowel de band als de fans. Het album, waarop de band zich openstelt als nooit tevoren, werd live vertaald naar een meeslepende ervaring.

Het contrast tussen kinderlijk speelplezier en bloedserieuze ambities was voelbaar in elke noot. Met een live-energie die herinneringen opriep aan de oude Chili Peppers, en een sound die de liefdesbaby van The Strokes en Cage the Elephant leek te zijn, bewees The Vices uniek en authentiek te zijn.

Het concert van The Vices in Muziekgieterij Maastricht zal zeker nog lang naklinken in de herinneringen van de aanwezigen, als een avond vol muzikale hoogtepunten en de triomf van doorzettingsvermogen. Het bewijs dat, ongeacht de omstandigheden, The Vices je met een brede lach van je sokken blijven blazen. Fotograaf Nadine Gijzen vatte de avond prachtig samen in een fotoreportage voor Maxazine, waarbij ze de dynamiek en passie van het optreden vastlegde.

Foto’s (c) Nadine Gijzen

Deel: