In 2019 nam Take That een pauze na de afronding van hun succesvolle ‘Greatest Hits’ tournee, met de belofte om weer terug te komen voor een nieuw hoofdstuk van Take That. Dit moment is nu dan eindelijk daar. Nadat in september de eerste nieuwe single ‘Windows’ werd uitgebracht kon een nieuw album natuurlijk niet uitblijven. Het nieuwe album ‘This Life’ is het negende studio-album van Take That en het eerste in zes jaar tijd met nieuwe muziek van Gary Barlow, Mark Owen en Howard Donald.

Met de start van het nieuwe Take That-hoofdstuk wordt al vrij snel duidelijk dat de nieuwe sound van Take That veel volwassener klinkt dan het voorgaande werk van de Britse boyband. De in september verschenen single ‘Windows’ is daar een goed voorbeeld van. “Gary bracht het nummer ‘Windows’ mee en we vonden dit een hele goede stijl om mee verder te gaan”, aldus Howard Donald. Met het sterke lied ‘Windows’ als basis begonnen Gary, Mark en Howard met het schrijven van nummers voor het nieuwe album en gingen ze samenwerken met producer Dave Cobb in Nashville. De Nashville-achtige sound is goed hoorbaar op het album, mede doordat alle nummers met daadwerkelijke muziekinstrumenten zijn ingespeeld. Waar er voorheen veel muziek via computers werd geproduceerd is dat op het album ‘This Life’ niet het geval.

Het is mooi om te zien hoe Take That zich met elk nieuw album opnieuw weet uit te vinden en nieuwe stijlen durft aan te gaan. De sound op ‘This Life’ is heel divers en het album groeit hoe vaker men ernaar luistert. Een leuk highlight op het album is ‘Days I Hate Myself’, een catchy lied met een sterke baspartij, wat weer in contrast staat met het door Mark Owen gezongen ‘The Champion’, wat stiekem een beetje doet denken aan ‘Walk On The Wild Side’ van Lou Reed. Wat ‘The Champion’ extra mooi maakt is het einde waar Gary, Mark en Howard op leuke wijze a capella eindigen.

Door de recent uitgebrachte singles ‘Brand New Sun’ en ‘This Life’ heeft dit album erg sterke nummers in huis, maar ook het door Howard Donald gezongen ‘March Of The Hopeful’ is zeer het beluisteren waard. De hekkensluiter op het album ‘Where Are We’ is echter de ware parel van dit album ‘This Life’.

Met ‘This Life’ weet Take That te imponeren door een fijn volwassen geluid te laten horen wat eigenlijk ook weer perfect bij de heren past. Take That wordt ouder en zo ook hun sound. De diehard Take That-fans zullen smullen bij dit nieuwe album en ze bewijzen hiermee veel meer dan alleen een boyband te zijn. (8/10) (EMI)

Deel: