Laurence Jones liet er de afgelopen jaren geen gras over groeien. Vaak is hij te vinden op verschillende podia. Zo ook afgelopen vrijdagavond in een van de oudste zalen van Nederland, De Pul te Uden. Hoe prettig is het dan ook om van de koude straten, de aangename temperatuur van de zaal binnen te lopen. Het stond binnen gezellig vol, maar uitverkocht was het niet. De weg naar het balkon was geblokkeerd, al maakte dat niet dat het op de vloer overbevolkt was.

Voor de blues virtuoos het podium betrad was het de beurt aan het duo van het uit Birmingham afkomstige Blue Nation. Vreemd dat op hun site het toch echt als 3-piece wordt omschreven. Vrijdag stond er geen drummer bij op het podium en was het een gitarist en bassist. Beide zongen ook al had daarin de gitarist duidelijk de lead. Die gitarist had ook geen elektrische gitaar bij, terwijl dit als je hun nummers beluistert wel duidelijk hoort. Gelukkig deed dit aan hun set niets af. Het was muzikaal degelijk, al hadden de heren wel wat minder mogen lullen tussendoor.

Een nummer dat gespeeld werd wat in de spotlight moet worden gezet is ‘Echoes’. Een prachtig nummer waarin de samenzang mooi naar voren komt en een sterk refrein. Lekker basloopje ook. Volgens de band begon dit nummer langzaam maar zeker wat momentum te krijgen in het thuisland. Na het laatste nummer onder degelijk applaus te hebben beëindigd kan het duo terugkijken op een geslaagde set.

Jones heeft een band met Nederland, zo vertelde hij. Daarom is hij op het moment bezig met een Nederlandse tour, waarvan één datum over de grens van onze Zuiderburen. Daarna begint de rest van zijn ‘Bad Lucl & The Blues’ tour die, niet geheel verrassend, is genoemd naar het nieuwe album. Van dat album kwam deze avond vrijwel alles voorbij.

Jones soleerde er lekker op los met de welbekende glimlach en oh zo charmante ‘guitar faces’. De nummers van de nieuwe plaat werden goed ontvangen door het aanwezige publiek en Jones kreeg het publiek zelf zover dat ze luid meezongen op commando. Daarvan was ‘Don’t You Leave Me This Way’ een mooi voorbeeld.

Op dat nummer, en nog een of twee andere, bracht de band stukken een paar volumes minder. Daarin kregen ze ook de aandacht van het publiek. Daarin soleerde hij ook met behulp van zijn volume knop op de gitaar. Heerlijk. Toen we dan ook nog Jimi Hendrix voorbij hoorden komen en Jones à la Hendrix ook een stukje soleerde met zijn tanden, was de avond wel compleet.

Jones stond de hele avond met een dankbaar en enthousiaste houding op het podium en ook de bassist en drummer hadden het zichtbaar naar hun zin in Uden. Helaas kwam aan ieder concert een eind en na een mooie anderhalf uur was het nog even na borrelen in de warme sfeer alvorens de auto’s weer gezocht moesten worden in de kou buiten.

Deel: