Op woensdagavond 15 november werd Poppodium 013 in Tilburg omgetoverd tot een bruisende oase van muzikale energie. Het podium was het toneel voor een avond die in het teken stond van twee indrukwekkende Nederlandse zangeressen, als headliner hadden we Davina Michelle en het voorprogramma werd verzorgd door Numidia. Het publiek werd verwend met een mix van krachtige vocals, emotie en oprechte connectie.

Numidia wist vanaf het eerste moment de aandacht van het publiek te grijpen. Met haar charismatische présence en unieke stemgeluid bracht ze een breed scala aan muzikale stijlen ten gehore, variërend van soulvolle ballades tot energieke pop. Ze speelde een aantal eigen nummers, covers en uiteraard passeerde hits uit het bekende tv-programma ‘De Beste Zangers’ de revue. Denk hierbij aan nummers zoals ‘Dat Heb Jij Gedaan’ van Meau, ‘The Shape I’m In’ van Douwe Bob en uiteraard kon de Nederlands-Berberse versie van ‘Arcade’ niet ontbreken. Numidia’s optreden was een sprankelende mix van emotie en ritmische beats, waarmee ze het publiek goed opgewarmd kreeg voor de hoofdact van de avond.

Het concert opende met een atmosferisch en muzikaal intro, waarna Davina Michelle het podium betrad, omringd door een aura van elegantie en zelfverzekerdheid. Vanaf het eerste moment dat ze haar mond opende om te zingen, greep ze de aandacht van de zaal en deze liet ze geen moment meer los. Na enkele nummers werd de band voorgesteld aan het publiek, wat zorgde voor een warm welkom en een moment van verbinding tussen de artiesten en het publiek.

Echter, zoals wel eens vaker het geval is bij liveoptredens, waren er enkele audioproblemen die de show even dreigden te verstoren. Tijdens het optreden onthulde Davina Michelle dat het haar allereerste show van de tour was en benadrukte ze dat er bijna altijd wel iets misgaat tijdens zo’n eerste optreden. Haar openhartigheid zorgde voor een connectie met het publiek en het technische probleem was al snel vergeven. Gelukkig toonde Davina Michelle haar professionaliteit en veerkracht door ‘What About Us’ onder begeleiding op piano te zingen, waardoor het publiek werd getrakteerd op een intieme en onvergetelijke ervaring.

Met een setlist die zowel haar hits als nieuwe pareltjes omvatte, bewees Davina Michelle dat ze niet alleen een populaire zangeres is, maar ook een artiest met diepgang en veelzijdigheid. Haar krachtige stem vulde de zaal en bracht de emoties van haar nummers op een indringende manier over. Een bijzonder moment van de avond kwam toen Davina Michelle het nummer ‘Wake Up’ aankondigde. Geschreven als reactie op de wereldwijde uitdagingen en ellende, waarvan ze eigenlijk hoopte het nummer nooit meer live te hoeven spelen. Helaas, zoals de realiteit ons soms herinnert, is er nog steeds behoefte aan deze boodschap. Het publiek reageerde op een ontroerende manier door hun lampjes in de lucht te houden, wat resulteerde in een prachtig schouwspel van solidariteit in de zaal.

Een opmerkelijk moment van de avond was de onthulling dat ‘I Said No Sir’ nog steeds niet als single was uitgebracht omdat de artiesten niet tevreden waren over de perfectie ervan. Davina gaf aan dat ze de oplossing daarvoor eindelijk hadden gevonden. Vooraf aan het optreden waren er microfoons in de zaal geplaatst waarmee het publiek werd opgenomen terwijl ze luidruchtig meezongen met de titel van het nummer. Het idee was om deze opnames uiteindelijk in de track te verwerken. Deze interactieve aanpak zorgde voor een unieke ervaring en verbond het publiek op een bijzondere manier met het creatieve proces van de artiest.

Ondanks de kleine hobbels in de weg, bewees Davina Michelle weer eens dat ze niet alleen een getalenteerde zangeres is, maar ook een performer die in staat is een diepe connectie met haar publiek tot stand te brengen. Het concert in Poppodium 013 was een onvergetelijke avond vol emotie, energie en muzikale virtuositeit. Davina Michelle blijft een krachtige en inspirerende aanwezigheid in de Nederlandse muziekscene.

Foto’s (c) Megan Keijzer

Deel: