Een frisse dinsdagavond in november was TivoliVredenburg in Utrecht het toneel voor een intrigerend optreden van Larkin Poe, nog nagalmend van hun geweldige concert in Keulen de avond ervoor. Het publiek was al opgewarmd door het strakke voorprogramma van The Sheepdogs, die de verwachtingen hoog hadden gelegd. Het begin was goed in ieder geval.

Larkin Poe, de Amerikaanse rootsrockband, geleid door de getalenteerde zussen Rebecca en Megan Lovell, stelde niet teleur. De zaal bruisde van energie toen de dames het podium betraden. De zussen staan bekend om hun sterke zuidelijke harmonie├źn, virtuoze elektrische gitaarriffs en indrukwekkende slide-gitaartechnieken, en vanaf het eerste nummer was het duidelijk dat ze deze reputatie meer dan waarmaakten.

De band opende met ‘Strike Gold’, meteen gevolgd door ‘Kick the Blues’, waarbij de gierende gitaren en de krachtige zang het publiek meenamen op een muzikale reis. Wat opviel was de rauwe intensiteit van hun live-optreden, de nummers werden vaak uitgebreid met geweldige jams, waardoor ze steviger en dynamischer klonken dan op de albums.

Halverwege de set verrasten ze het publiek met een akoestische bluegrass-opstelling. Tijdens deze ingetogen momenten, zoals tijdens ‘Might as Well Be Me’, ‘Southern Comfort’, en een meeslepende cover van Elton John’s ‘Crocodile Rock’, wisten de zusjes Lovell de zaal in een serene stilte te hullen, een bewijs van hun veelzijdigheid als artiesten.

Andere hoogtepunten van de avond waren onder andere ‘Preachin’ Blues’, een geweldige cover van Son House en ‘She’s a Self Made Man’, waarbij het publiek uit volle borst meezong. Ook de mix van ‘Summertime Sunset’ met een prachtige ‘Jessica’-outro van The Allman Brothers Band was een emotioneel moment voor de fans.

De encore liet het publiek brullen om meer, en Larkin Poe stelde niet teleur, met een krachtige uitvoering van ‘Deep Stays Down’, waarmee ze de avond in stijl afsloten.

De Blood Harmony tour van Larkin Poe was een muzikaal spektakel dat de veelzijdigheid en virtuositeit van deze getalenteerde zussen in de schijnwerpers zette. Hun energieke optreden en muzikale bekwaamheid maakten deze dinsdagavond in TivoliVredenburg tot een onvergetelijke ervaring voor het publiek.

Deel: