Op een enerverende avond in Bibelot in Dordrecht werden de aanwezigen getrakteerd op een muzikale reis die alle verwachtingen overtrof. De line-up, bestaande uit de opkomende lokale helden Braces en het gevierde Deez Nuts, zorgde voor een gevarieerd en dynamisch programma dat de zaal in vuur en vlam zette.

Braces, met slechts hun tweede optreden ooit, bewees dat ze klaar zijn om de lokale muziekscene te veroveren. Hun rauwe energie en aanstekelijke enthousiasme gaven een frisse blik op wat de toekomst te bieden heeft. Als een opkomende band lieten ze zien dat ze potentie hebben om ver te komen. Het publiek verwelkomde hen met open armen en moedigde hen aan met enthousiast applaus. Een speciale vermelding verdient het gastoptreden van Mees van Thorn From Oblivion, dat een extra dimensie aan het optreden gaf.

Na deze veelbelovende start was het de beurt aan Deez Nuts om het podium te betreden. Het Australische viertal stelde niet teleur en leverde een set af die de zaal op zijn grondvesten deed schudden. Tijdens nummers als ‘Popular Demand’ en ‘You Got Me’ werd het publiek actief betrokken. De eerste rijen zongen uit volle borst mee in de microfoon, waardoor er een bijzondere interactie ontstond tussen de band en hun fans.

Wat misschien een beetje vreemd was, was de lege microfoon op links. Sean Kennedy’s microfoon stond symbolisch op het podium om de bassist, die in 2021 overleed, te eren. Met hun muziek bracht de band een eerbetoon aan de man die zo’n integraal onderdeel van hun muzikale reis was. Vooral tijdens het nummer ‘Band Of Brothers’ werd er vanaf de eerste noot volop meegeschreeuwd door het publiek. Je zou het bijna het lijflied van de band kunnen noemen.

De energie die vrijkwam in Bibelot was voelbaar en de sfeer was opgetogen. De combinatie van lokale trots en internationale grootheden zorgde voor een unieke dynamiek in de zaal. De muzikale reis die Braces en Deez Nuts het publiek boden, was er een die nog lang zal bijblijven.

Al met al was het concert in Bibelot een groot succes. Braces wist zich als lokale supportband te bewijzen en toonde veel potentieel voor de toekomst. Deez Nuts bracht een indrukwekkende performance die het publiek meesleepte in een onvergetelijke ervaring. Het was een avond die de diversiteit en kracht van de muziekscene in Dordrecht vol trots tentoonspreidde.

Foto’s (c) Megan Keijzer

Deel: