Op vrijdag 5 oktober 2023 stond het Noorse/Britse muziekduo Two Steps From Hell in Ahoy Rotterdam voor een helaas niet geheel uitverkochte zaal in Rotterdam. Het was het laatste optreden van deze tournee en de fans waren dan ook uitgelaten.

De show begon met een mooie lichtshow. De muziek van Two Steps From Hell is dan ook perfect voor dit soort grote shows: het is groots, bombastisch en vol emotie.

Het duo zelf, Thomas Bergersen en Nick Phoenix, was ook aanwezig op het podium. Ze speelden op keyboards en dirigeerden het orkest en het koor. De twee muzikanten hadden duidelijk veel plezier in het optreden, en dat was aan het publiek te merken. Het optreden werd geopend met het epische ‘Protectors Of The Earth’.

De setlist van de show was een mix van oude en nieuwe nummers, waaronder ‘Empire Of Angels’, ‘Fire Nation’, ‘El Dorado’ en ‘Stormkeeper’. Het publiek zong en klapte uit volle borst mee met de nummers, de sfeer in de zaal was dan ook uitgelaten. De meeste nummers waren echter van het album ‘Battlecry’.

Na twee uur was de show voorbij, maar het publiek wilde nog niet naar huis. Er werd luidkeels om een toegift gevraagd en het duo kwam dan ook nog even terug op het podium om nog een paar nummers te spelen. Met afsluiter ‘Away With Your Fairies’ werd nogmaals eens muzikaal de biceps geflext.

Het was een avond vol epische muziek en spektakel, en het is duidelijk dat Two Steps From Hell een band is die weet hoe ze een publiek moet entertainen. Het was een avond om nooit te vergeten.

Two Steps From Hell is een band die je gezien en gehoord moet hebben. Hun muziek is groots, bombastisch en vol emotie, en hun shows zijn een waar spektakel. Als je houdt van epische muziek, dan is een optreden van Two Steps From Hell zeker een aanrader.

Foto’s (c) Eus Driessen
Deel: