KANE is terug! Nadat Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen in 2014 besloten te stoppen met de band keren ze begin juni 2024 terug op het podium van de Ziggo Dome in Amsterdam. Dit maakten Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen bekend tijdens de première van de Videoland Original documentaire ‘KANE: A Story Recorded’ in Koninklijk Theater Tuschinski.

Dinand Woesthoff:
“Had me dit 1,5 jaar geleden verteld en ik had je waarschijnlijk niet geloofd. Maar 25 jaar na start en 10 jaar na stop heeft ons doen beseffen dat we ontzettend veel te vieren hebben en we daar nu echt klaar voor zijn. Het oude samen met iets nieuws. Niet voor altijd, maar een celebration vooral voor nu. Ik kijk ernaar uit iedereen te zien in de Ziggo Dome.”

Dennis van Leeuwen:
“Wat we in 2014 met KANE achterlieten, pakken we nu weer op. Ik kan niet beschrijven hoe spannend dat voelt. Met een docu, een gloednieuwe track en een grote liveshow in het vooruitzicht, voelt het bijna als een nieuw begin. Iets leukers kan ik me op dit moment niet voorstellen.”

Met het Ziggo Dome concert op 5 juni 2024 viert KANE, 25 jaar na oprichting, de glansrijke carrière van de band. Het reCONNECT concert biedt fans van toen en nu de unieke kans om de karakteristieke live performance van KANE opnieuw te beleven met een aaneenschakeling van KANE hits.

Over KANE

KANE werd in 1999 opgericht door Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen, en groeide daarna in recordtijd uit tot één van de allergrootste bands in Nederland met hits als: ‘Rain Down On Me’, ‘So Glad You Made It’, ‘Fearless’, ‘Something To Say’, ‘Shot of a Gun’ en ‘No Surrender’. KANE bracht zeven albums uit, waarvan één dubbel platina, drie platina en vier goud. De band scoorde 26 Top-40 hits, waarvan vier met een nummer 1 notering (‘Fearless’, ‘Something To Say’, ‘Dreamer’ en ‘Shot Of A Gun’) en 16 keer de alarmschijf. KANE verzorgde concerten in o.a. De Kuip, Amsterdam ArenA, Ahoy, Almere Strand en Java Eiland. De band won zes Edisons, drie 3FM Awards, drie MTV Awards en 11 TMF Awards.

KANE reCONNECT, op woensdag 5 juni 2024, Ziggo Dome te Amsterdam.

De terugkeer van KANE wordt gevierd met de nieuwe single: ‘What Are You Waiting For?’ die vanaf 26 september te beluisteren is.

Deel: