Het heeft even op zich laten wachten, maar vandaag brengen de mannen van Take That hun langverwachte nieuwe single ‘Windows’ uit. ‘Windows’ is het eerste nieuwe werk van Take That in vijf jaar tijd, sinds de laatst verschenen single ‘Out Of Our Heads’ in 2018 voor het destijds verschenen album ‘Odyssey’.

In 1990 zag een nieuwe boyband uit Engeland het levenslicht: Take That. De vijf leden Gary Barlow, Mark Owen, Robbie Williams, Jason Orange en Howard Donald groeiden in korte tijd uit tot megasterren en hadden ook in Nederland een zeer grote en trouwe fanbase. Het vertrek van Robbie in 1995 zorgde voor een schok onder de fans, nog groter was het verdriet toen in 1996 het einde van Take That bekend werd gemaakt. Daarna volgden solo carrières, een zeer succesvolle comeback, een reünie met Robbie en werd het succes uit de jaren 90 meer dan evenaard. Na hun Greatest Hits tournee in 2019 besloten Gary Barlow, Mark Owen en Howard Donald er een tijdje tussenuit te gaan met de belofte dat er een nieuw hoofdstuk aan het Take That boek zal worden toegevoegd. Na solo releases van Gary en Mark begonnen de geruchten in 2022 weer toe te nemen dat Take That zich op zou maken voor het volgende hoofdstuk in hun succesvolle carrière. Al snel werd bekend gemaakt dat er inderdaad gewerkt werd aan een nieuw album en werden er een aantal concerten aangekondigd, ook sloten ze op spectaculaire wijze het Coronation Concert voor koning Charles af. Daarnaast werkten Take That ook mee aan de bioscoopfilm ‘Greatest Days’, waarbij Take That hun fans in het zonnetje wilden zetten en zelf ook een kleine cameo in de film hadden. Ter gelegenheid van deze film werd een nieuwe versie van de single ‘Greatest Day’ uitgebracht, waarbij er werd samengewerkt met Calum Scott en Robin Schulz.

De grote vraag was natuurlijk hoe de nieuwe single van Take That anno 2023 zou klinken. Qua geluid slaat Take That met ‘Windows’ een nieuwe richting in, het klinkt volwassener dan het eerdere werk wat we van Take That kennen. De wijze van produceren was dit keer niet digitaal via computers en dergelijke, maar alles werd met instrumenten ingespeeld. Deze wijze van opnemen was ook voor de leden van Take That anders dan voorheen. Eerder dit jaar tekenden Gary, Mark en Howard bij EMI Records, nadat ze vanaf 2006 bij Polydor Records waren ondergebracht. Met de single ‘Windows’ krijgen de Take That fans alvast een fijn voorproefje op het in het najaar te verschijnen nieuwe album ‘This Life’. Daarnaast zijn ook de data van de nieuwe tournee ‘This Life On Tour’ in Engeland en Ierland in 2024 bekend gemaakt.

Deel: