Eros Ramazzotti in het historische Teatro Antico in Taormina, op het Italiaanse eiland Sicilië… sommige concerten komen het best tot zijn recht op unieke lokaties. Ramazzotti in het antieke Griekse openluchttheater was niets minder dan betoverend. Dit iconische theater, met uitzicht op de azuurblauwe Ionische Zee en de rokende Etna, vormde het perfecte decor voor een avond vol met Italiaanse muziek die de ziel raakte.

Het was mooi om te zien en mee te maken toen Ramazzotti het podium zaterdagavond als 2e concert van de twee in het Teatro Antico di Taormina, zoals het theater officieel heet, betrad. Met zijn karakteristieke stem en charme overwon hij direct het hart van het publiek. Het bleek nogmaals dat de zokn van Italië nog steeds een van de meest geliefde zangers is in het land. De openingsnummers, ‘Battito infinito’ en ‘Gli ultimi romantici’, zetten meteen de toon voor de avond, met hun mix van passie en nostalgie.

Ramazzotti’s carrière omspant inmiddels alweer meer dan 30 jaar, en in die tijd heeft hij een indrukwekkende lijst van hits opgebouwd. Met zijn unieke mix van pop, rock en ballads heeft hij wereldwijd meer dan 60 miljoen platen verkocht, wat hem tot een van de meest geliefde Italiaanse muzikanten aller tijden maakt. Het concert in Taormina was een perfecte weergave van zijn uitgebreide oeuvre.

Hoogtepunten uit de setlist op het Italiaanse eiland waren zonder twijfel de emotioneel geladen ‘Quanto amore sei’ en ‘Un emozione per sempre’, waarbij Ramazzotti’s krachtige stem perfect samenging met de intieme sfeer van het Teatro Antico. Ook de energieke uitvoering van ‘Sono’ en ‘Dove c’è musica’ kreeg het publiek op de been, terwijl het duet ‘I Belong to You (Il ritmo della passione)’ (het bekende duet met Anastacia) voor kippenvel zorgde.

Bij de encore van ‘Un attimo di pace’ en ‘Più bella cosa’ leek de hele wereld even stil te staan. De stem van Ramazzotti, de historische setting, het enthousiaste publiek – het kwam allemaal samen in een magisch moment dat niemand snel zal vergeten.

Het werd een prachtige viering van de muziek en de carrière van Eros Ramazzotti. Het was een avond vol emotie, passie en pure Italiaanse muzikaliteit. De unieke setting van het Teatro Antico in Taormina voegde alleen maar toe aan de magie, waardoor dit een avond was die de gelukkige aanwezigen nooit zullen vergeten.

Deel: