Een videoclip die eruit ziet als een Amerikaanse blockbuster. Dat is toch de heimelijke wens van iedere band. RONDÉ heeft die wens vervuld zien worden met de release van ‘Break My Heart’. Het nummer ging donderdagavond in première op de radio en vrijdagmiddag is de clip online gekomen.

Corrupte bewakers, een ingenieus ontsnappingsplan uit een zwaarbeveiligde gevangenis, racen door een bos met crossmotoren. ‘The Shawshank Redemption’ is er niets bij. Het Amsterdamse videoproductiebedrijf Cool Creative was verantwoordelijk voor de realisatie van deze videoclip, die werd geregisseerd door Cas Lebbink.

De opnames vonden niet plaats op een reguliere filmset, maar in de Kruisberg gevangenis in Doetinchem. In de video zien we zangeres Rikki, die met behulp van haar medegevangenen en mede- bandleden uit de gevangenis breekt. De zangeres komt woorden tekort voor deze onvergetelijke opnamedag: “Het schieten van de videoclip was een belevenis op zich. Van takes in de volle zon, met de grootste groep figuranten die we ooit in een videoclip hebben gehad, tot een vechtscène in een kantine. Alles zit erin. Het was een ervaring die we niet snel zullen vergeten en we zijn mega benieuwd wat jullie ervan vinden!”

De uitbraak van de band komt overigens precies op tijd, want op zaterdag 17 juni worden ze verwacht in Landgraaf voor een optreden op de Mainstage van Pinkpop.

Deel: