De nieuwe single van Nielson heet ‘Zweven’. Een single die vooral het resultaat is van plezier maken, aldus Nielson: “De regels die ik mezelf soms onbewust opleg als ik aan nieuwe muziek werk, heb ik dit keer losgelaten. Het maken van ‘Zweven’ heeft me eraan herinnerd dat de studio een speeltuin is!” Volgende week verschijnt ook de video bij de track, met daarin een hoofdrol voor actrice en zangeres Abbey Hoes.

‘Zweven’ is de opvolger van de single ‘Moeilijk’, die in februari uitkwam. Als extraatje voor zijn fans bracht Nielson toen ook de track ‘Blus Me’ uit. Deze drie nummers zullen terechtkomen op het nieuwe album van Nielson dat later dit jaar verschijnt.

Nielson staat deze zomer op diverse festivals, waaronder zondag 18 juni op Pinkpop. Daar zal hij ‘Zweven’ in een bijzondere uitvoering spelen. Dit najaar gaat Nielson op clubtour, hij speelt in totaal dertien shows.

Deel: