Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Bruce Springsteen & The E Street Band @ Johan Cruijff ArenA.

Concerttip donderdag 25 mei: Bruce Springsteen & The E Street Band @ Johan Cruijff ArenA

Bruce Springsteen, singer-songwriter en muzikant, is het meest bekend geworden met zijn zogeheten ‘Heartland Rock’, zijn poëtische teksten, Amerikaans sentiment gecentreerd rond New Jersey en zijn zeer lange en energieke optredens. Springsteen’s catalogus bestaat zowel uit commerciële en toegankelijke albums alsmede de meer sombere, op folkmuziek gebaseerde albums.

‘The Boss’ meest succesvolle albums zijn ‘Born in the U.S.A.’ en ‘Born to Run’, in de V.S. verkocht hij zo’n 65 miljoen albums, wereldwijd bijna het dubbele. Springsteen mocht voor zijn werk talloze awards in ontvangst nemen, waaronder twintig Grammy’s, twee Golden Globes en een Oscar. In 1999 trad hij toe tot de befaamde Rock and Roll Hall of Fame.

Deel: