Op een koele avond in mei kwam de legendarische zanger Paul Carrack naar Utrecht voor een onvergetelijk concert. In de grote zaal van van TivoliVredenburg, die helaas niet uitverkocht was, gaf de Britse zanger Paul Carrack donderdagavond de aftrap van zijn shows op Nederlandse bodem. De sfeer was gespannen toen de avond begon.

Het concert begon met frisse moed toen de band het podium betrad en de eerste akkoorden van bekende Carrack-hits door de zaal klonken. Carrack zelf verscheen op het podium met zijn kenmerkende stijl en charme, en het publiek begroette hem met luid gejuich en applaus. Gedurende de avond brachten Carrack en zijn mannen een mix van zijn grootste hits, alsmede wat albumtracks. Zijn stem was indrukwekkend en leek de tand des tijds moeiteloos te hebben doorstaan. Van ballads tot up-tempo nummers, Carrack wist het publiek te betoveren met zijn veelzijdigheid en vakmanschap.

Vergezeld door een vijfkoppige band, waarvan 2 drummers (waaronder Pauls zoon Jack), speelde Carrack een strakke set bestaande uit nummers van zijn solo projecten alsmede nummers van de bands waar Carrack door de jaren heen gespeeld heeft en wat covers. Naast zijn solowerk bracht Carrack dus ook enkele nummers van zijn tijd bij bands als Ace, Squeeze en Mike + The Mechanics. Deze nummers werden met veel enthousiasme ontvangen door het publiek, dat maar al te graag meezong. De muzikaliteit spatte van het podium en zorgde voor een onvergetelijke ervaring.

Een van de hoogtepunten van de avond was ongetwijfeld het nummer ‘The Living Years’, de emotioneel geladen ballad die bij velen een gevoelige snaar raakte. Het publiek zong luidkeels mee en er hing een bijna magische sfeer in de zaal. Carrack bracht het nummer met zoveel passie en oprechtheid dat het moeilijk was om niet geraakt te worden.

Dat Carrack last had van een lichte verkoudheid was niet echt te merken. De uitvoering van een ander hoogtepunt, ‘How long’, zorgde ervoor dat de zaal uit zijn dak ging, want ja, het geluid in TivoliVredenburg was uitstekend afgesteld, waardoor elke noot en elk detail goed te horen waren. Het publiek werd volledig ondergedompeld in de muziek, waardoor de beleving nog intenser werd. Na een reeks aanstekelijke en energieke nummers sloot Carrack de avond af met een staande ovatie van het publiek. Het was duidelijk dat zowel de zanger als het publiek een geweldige tijd had gehad.

De toegift bestond uit een heerlijke versie van ‘Over my shoulder’. Enige smetje op de avond dat ‘Don’t shed a tear for me’ niet op de setlist stond, maar ach, als dat alles was… Al met al was het concert van Paul Carrack in TivoliVredenburg een groot succes. Zijn tijdloze stem, de sterke band en de fantastische sfeer zorgden voor een avond die nog lang in het geheugen gegrift zal blijven. Carrack bewees eens te meer dat hij een ware legende is en zijn muziek nog steeds relevant en betoverend is.

Deel: