Het nieuwe album van Nothing But Thieves heet ‘Dead Club City’ en verschijnt in juli. Dat kondigde de Britse band deze week aan. De eerste single van het album heet ‘Welcome To The DCC’: “a rock song, but with an experimental funk edge and 80’s influences.”

Met ‘Welcome To The DCC’ – DCC staat voor Dead Club City – geeft de band naar eigen zeggen een inkijkje in wat fans van hun vierde studioalbum kunnen verwachten. Op ‘Dead Club City’ snijdt de Britse band thema’s als reclame, eenheid, internetcultuur, de muziekindustrie, politiek, ouder worden, escapisme en verandering aan.

Nothing But Thieves heeft meer dan 2 miljard streams op hun naam staan. In 2015 brachten ze hun debuutalbum ‘Nothing But Thieves’ uit, in 2017 gevolgd door ‘Broken Machine’. In 2020 verscheen hun derde album ‘Moral Panic’, dat ruim 320 miljoen streams heeft. Een jaar later verscheen daarop een aanvulling: ‘Moral Panic II’.

‘Dead Club City’ is verkrijgbaar vanaf 7 juli.

Deel: