In mei verschijnt een jubileumversie van Daft Punk’s hitalbum ‘Random Access Memories’ uit 2013. Dat heeft Daft Punk aangekondigd, exact twee jaar nadat het duo hun afscheid bekendmaakte. Op ‘Random Access Memories 10th Anniversary Edition’ staat naast de originele tracklist ruim een half uur niet eerder uitgebrachte muziek van Daft Punk.

In mei is het tien jaar geleden dat Daft Punk hun album ‘Random Access Memories’ uitbracht. Het werd het succesvolste album van het Parijse duo Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo, met wereldwijde hits als ‘Get Lucky’ (ruim een miljard streams) en ‘Instant Crush’ (ruim 800 miljoen streams). Onder meer Pharrell Williams, Nile Rodgers, Giorgio Moroder, Todd Edwards en Paul Williams werkten mee aan ‘Random Access Memories’. Daft Punk won vijf Grammy Awards met het album, dat grotendeels analoog werd opgenomen.

Op ‘Random Access Memories 10th Anniversary Edition’ staan naast de originele tracks 9 nooit eerder uitgebrachte demo’s en outtakes van het album.

De aankondiging van het jubileumalbum komt precies twee jaar nadat Daft Punk op 22 februari 2021 om 2.22u met een video van 8 minuten (‘Epilogue’) het einde van het succesvolle duo bekendmaakte.

‘Random Access Memories 10th Anniversary Edition’ verschijnt op 12 mei op alle streamingplatforms, op 3LP en als dubbel-cd. Daarnaast komt de originele versie van het album voor het eerst beschikbaar in Atmos.

Tracklist ‘Random Access Memories’ (10th Anniversary Edition):
‘Give Life Back to Music
‘The Game of Love
‘Giorgio by Moroder
‘Within
‘Instant Crush
‘Lose Yourself To Dance
‘Touch
‘Get Lucky
‘Beyond
‘Motherboard
‘Fragments of Time
‘Doin’ it right
‘Contact
‘Horizon’ (Japan CD)
‘GLBTM’ (Studio Outtakes)
‘Infinity Repeating’ (2013 Demo)
‘GL’ (Early Take)
‘Prime’ (2012 Unfinished)
‘LYTD’ (Vocoder Tests)
‘The Writing of Fragments Of Time’
‘Touch’ (2021 Epilogue)

Deel: