Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Umberto Tozzi @ Kursaal Oostende.

Concerttip zaterdag 18 februari: Umberto Tozzi @ Kursaal Oostende

Op zijn 16e had Umberto Tozzi zijn eigen bandje Off Sound. Toen al stond in de sterren geschreven dat de zanger en liedjesschrijver een mooie toekomst zou hebben in de muziekwereld. Het succes kwam in 1976, toen hij zeven maanden op nummer één stond met de tegelplakker ‘Ti Amo’. Drie jaar later werd dit succes overtroffen, toen Tozzi uitpakte met de uptempo meezinger ‘Gloria’. Het liedje werd een wereldhit en groeide uit tot een evergreen.

In 1987 – toen het Songfestivalcircus neerstreek in Brussel – namen Raf en Umberto Tozzi voor Italië deel aan de wedstrijd met het duet ‘Gente di Mare’. Ook al werden ze derde, finaal scoorde het duo misschien wel één van de grootste hits in de geschiedenis van het festival.

Deel: