Het nieuwe album van Depeche Mode, ‘Memento Mori’, verschijnt in maart. Deze week bracht de Britse synthpopformatie de eerste single van het album uit: ‘Ghosts Again’. In oktober vorig jaar speelde de band het nummer al eenmalig tijdens een pers-event in Berlijn, waar ze hun nieuwe album en wereldtour aankondigden.

‘Memento Mori’ is het vijftiende studioalbum van Depeche Mode. Het is de eerste plaat die Dave Gahan en Martin Gore als duo uitbrengen, na het overlijden van mede-oprichter en bandlid Andrew ‘Fletch’ Fletcher in 2022. Volgende maand gaat Depeche Mode voor het eerst sinds vijf jaar weer op tour, de negentiende keer voor de band. Op dinsdag 16 en donderdag 18 mei staat Depeche Mode met hun Memento Mori World Tour in de Ziggo Dome in Amsterdam.

‘Memento Mori’ verschijnt op vrijdag 24 maart.

Deel: