De Canadese singer-songwriter Julian Taylor brak in 2020 door met zijn rootsy akoestische solo-album ‘The Ridge’, dat hem internationale bekendheid en een reeks prijzen opleverde. Deze herfst is Taylor’s nieuwe album ‘Beyond the Reservoir’ uitgekomen. In februari komt hij voor het eerst naar Nederland en België voor een drietal optredens.

Taylor is gezegend met een stem die tegelijkertijd de aandacht trekt en rustgevende kwaliteiten heeft, een unieke combinatie. Hoewel hij in het verleden (met zijn band Staggered Crossing) soul, funk en rock speelde, blijkt Taylor ook in de folk te excelleren. DIt is duidelijk te horen op ‘Ballad Of A Young Troubadour’, de single van het album ‘The Ridge’.

Taylors splinternieuwe album ‘Beyond The Reservoir’ is in oktober verschenen, een album dat identiteit, verlies, verdriet, hoop en verlossing behandelt. De thema’s veerkracht, moed en kracht komen terug in alle songteksten. De plaat wordt gekenmerkt door een oneindige droefheid, maar ook door een oneindige hoop.

Julia Taylor live:

Zaterdag 18 februari 2023 – Café de Amer, Amen
Zondag 19 februari 2023 – Tivoli Vredenburg, Utrecht
Maandag 20 februari 2023 – Indies Keeping Secrets, Brussel

Deel: