Vandaag kondigde M83, ook bekend als Anthony Gonzalez, de details aan van zijn nieuwe aanstaande volledige album, ‘Fantasy’, dat op 17 maart 2023 zal verschijnen. Naast dit nieuws heeft M83 zijn nieuwe single ‘Oceans Niagara’ gedeeld. Bij de track hoort een video die is geregisseerd door filmmaker en broer Yann Gonzalez.

“Beyond adventure”, zingt Gonzalez in een kenmerkende M83 werveling van synths en gitaren. Dit zijn de enige twee woorden in het geheel van ‘Oceans Niagara’. Voor Gonzalez was de richting en esthetiek van ‘Fantasy’ meteen duidelijk. “I wanted this record to be very impactful live”, aldus M83. “The idea was to come back with something closer to the energy of Before The Dawn Heals Us. The combination of guitars and synths is always in my music, but it’s maybe more present on this new record than on the previous ones.”

Gereserveerd van aard probeerde Gonzalez ook een trend voort te zetten die in zijn recente albums prominenter is geworden. “I wanted to be more present lyrically and vocally even if that was daunting at first”, geeft hij aan. “I thought if I could achieve that, this album will be more personal than those that came before.” ‘Fantasy’, het 9e studioalbum van M83, bewijst een torenhoge zintuiglijke verrukking en markeert zijn meest persoonlijke album tot nu toe, een alternatieve wereld die Gonzalez heeft gecreëerd als een ontsnapping uit de losgekoppelde wereld waarin we vandaag leven.

M83 is de muzikale visie van de Franse multi-instrumentalist Anthony Gonzalez. In de loop van twee decennia heeft hij zich stevig gevestigd als een kunstenaar wiens werk louter escapisme overstijgt ten gunste van volledige wereldopbouw. Of het nu via zijn gevierde studioalbums, filmsoundtracks of composities voor toneelproducties is, Gonzalez heeft bewezen dat niets zijn vermogen overtreft om een specifieke tijd, emotie of gevoel van plaats perfect weer te geven.

Aanvankelijk geïnspireerd door shoegaze, overspant en vervaagt het oeuvre van Gonzalez meerdere genres, van de met synths beladen droompop die te vinden is op ‘Saturdays = Youth’ tot de ambient soundscapes van ‘Before The Dawn Heals Us’. Hij heeft wereldwijd succes gehad met het Grammy-genomineerde, platina-verkopende ‘Hurry Up, We’re Dreaming’, met daarop de hitsingle ‘Midnight City’ en heeft met uitverkochte tournees over de hele wereld getourd. Zijn carrière floreerde ook in de filmwereld, waar hij soundtracks maakte voor films als ‘Black Heaven’ uit 2011 van de Franse regisseur Gilles Marchand, ‘Oblivion’, de sciencefictionfilm van Tom Cruise, de films van zijn broer ‘Knife & Heart’ (met Vanessa Paradis) en ‘You And The Night’, evenals de soundtrack van Cirque Du Soleil’s ‘VOLTA’.

 

Deel: