New Orleans’ rap duo $uicideboy$ brengt de succesvolle Grey Day Tour mee naar Europese bodem. In maart 2023 staan de rappers in AFAS Live in Amsterdam. G*59 labelgenoten Germ, Shakewell, Chetta en Ski Mask The Slump God verzorgen het voorprogramma.

Alternative hiphop duo $uicideboy$ komt aankomend voorjaar naar de AFAS Live voor de grootste show tot nu toe in Nederland. Eerder stonden ze in kleinere podia, Woo Hah! en Lowlands. Hiervoor nemen ze Germ, Shakewell, Chetta en Ski Mask The Slump God mee als support. De tour aankondiging valt samen met de laatste release van de driedelige EP ‘DIRTIESTNASTIEST$UICIDE’ in samenwerking met Germ, zeven nieuwe tracks geproduceerd door $uicideboy$’ eigen $crim. Eerste single ‘My Swisher Sweet, But My Sig Sauer’ behaalde in de eerste week al meer dan vijf miljoen streams, en werd geselecteerd voor New Music Friday door Alternative Press en HipHopDX.

Met 1,9 biljoen streams is $uicideboy$ één van de 27 meest gestreamde acts van 2022, en passeert hiermee andere rappers zoals Jack Harlow, Tyler the Creator en Travis Scott. De single ‘Matte Black’ staat bovenaan de Spotify VS Top Group’s van 2022, een collectie van de meest gestreamde artiesten van het platform dit jaar. Het vorige album van de groep ‘Sing Me a Lullaby, My Sweet Temptation’ debuteerde op nummer 1 op de Billboard’s Top Rap Album Charts, nummer 2 op de Top R&B/Hip-Hop Album chart en nummer 7 op de algemene genre Billboard 200. De plaat is in de eerste week meer dan 100 miljoen keer gestreamd en belandde op de eerste plaats van de Rap Album chart. Alternative Press benoemde dat de ‘zon niet stopt met schijnen’ op het duo en dat de nieuwe muziek ‘een vernieuwing vol energie en belofte’ is.

Dit concert wordt gegeven op donderdag 16 maart 2023, de kaartverkoop start op vrijdag 16 december om 10:00 uur.

Over $uicideboy$

$uicideboy$ haalt licht uit de diepste hoeken van duisternis, verslaving, hopeloosheid en pijn. Het New Orleans duo van neven – Scott Arcenaux Jr. a.k.a $crim en Aristos Petrou a.k.a Ruby Da Cherry – vertaalt een gevecht met demonen (zichtbaar en onzichtbaar) op een bekwame, scherpe en catchy manier in een jasje van hiphop doorboord met punk intensiteit en ongedwongen zuidelijke flows. De wereld maakte in 2014 kennis met $uicideboy$. Na tientallen projecten en honderden uitverkochte shows, hebben ze biljoenen streams en RIAA certificaten, inclusief het platina ‘…And To those I Love, Thanks For Sticking Around’ en gouden ‘Carrollton’, ‘’2nd Hand’, ‘Runnin’ Thru The 7th With My Woadies’, ‘Paris’ en ‘Kill Yourself (Part III)’.

Ze kwamen naar voren als de zeldzame kracht die geschikt bleek voor samenwerkingen met Travis Barker en Juicy J of leden van Korn. Met toejuichingen van Pigeons and Planes, Hypebeast, XXL, Revolver en Billboard bouwden ze het label G*59, inmiddels het thuisfront van Night Lovell, Shakewell, Germ, Ramirez en meer. De groep heeft 183 weken achter elkaar in de Rolling Stone’s Top 500 Popular Artists Chart gestaan, terwijl 2021’s ‘Long Term Effects of SUFFERING’ nummer 7 in de Billboard Top 200 behaalde als tweede Top 10 binnenkomer. Over het laatstgenoemde album zei Pitchfork: ‘’de groep zijn voormalig gewelddadige wending heeft plaatsgemaakt voor liedjes die oprecht voelen’’. Nu komt de platina-gecertificeerde headliner naar de andere kant van hel met een helder bericht uit het hart met derde plaat ‘Sing Me A Lullaby, My Sweet Temptation’.

Deel: