Crypto is de laatste jaren erg populair geworden. Dit komt voor een belangrijk deel doordat er veel geld verdiend kan worden met het handelen in crypto. Succesvol handelen in cryptovaluta gaat echter niet zo gemakkelijk. Naast de succesverhalen, zijn er ook veel investeerders die juist veel geld hebben verloren met allerlei soorten cryptovaluta. Wanneer je wil investeren in crypto, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hieronder doen we een aantal suggesties die je kunnen helpen om op een goede manier in crypto te investeren.

Een keuze maken uit verschillende cryptomunten

Er kan veel misgaan bij het handelen in crypto. Een van de belangrijke dingen waar je op moet letten is de soort crypto waar je in wilt gaan investeren. Niet iedere cryptomunt is namelijk even geschikt voor investeringen. Er zijn namelijk veel meer niet succesvolle en ondeugdelijke cryptomunten dan succesvolle en deugdelijke cryptomunten. Het is daarom goed te kijken naar de soort crypto waar je in wilt investeren. Het is daarbij wenselijk om informatie over cryptomunten op te zoeken. Crypto heeft vaak als doel om een bepaald probleem op te lossen. Het doel van Bitcoin was bijvoorbeeld om het betalingssysteem te decentraliseren. Voordat je investeert in crypto, is het dus belangrijk om te kijken naar welk probleem een cryptomunt probeert op te lossen. Dit geeft je een beter beeld van het potentieel van een munt. Het is hierbij vooral belangrijk om te kijken naar de lange termijn investering.

Naast het doel van een cryptomunt, is het ook belangrijk om op een aantal andere dingen te letten. Zo is het belangrijk om te kijken naar de interesse van een soort cryptomunt. Een cryptomunt kan namelijk een mooi probleem oplossen. Maar als dat probleem voor niemand toegevoegde waarde heeft, zal er  doorgaans ook weinig of zelfs geen interesse naar zijn. Bij het doen van investeringen in crypto is het ook altijd belangrijk om te kijken naar het risico dat je loopt. Bij investeringen wil je namelijk geen onnodig risico lopen. Risico bij cryptomunten worden vaak uitgedrukt in de waarde schommelingen. Hoe meer de waarde schommelt, hoe hoger de risico’s zijn die zijn verbonden aan een bepaald soort cryptomunt.

Zoeken naar de juiste cryptobeurs

Het is ook belangrijk om een goede cryptobeurs te vinden waar je crypto kunt verhandelen. Er zijn verschillende cryptobeurzen die allemaal iets unieks te bieden hebben. Het is belangrijk om er een te kiezen die het beste bij je past. Bij het kiezen van een goede cryptobeurs is het belangrijk om de eigenschappen van de beurzen op een rijtje te zetten. De eigenschappen kun je vervolgens vergelijken op basis van wat jij het belangrijkst vindt. Vervolgens kun je de cryptobeurs kiezen die het meeste voordelen heeft. Een aantal handige eigenschappen waar je op kunt letten zijn veiligheid, crypto aanbod en gebruiksgemak. Veiligheid is erg belangrijk omdat er veelvuldig met grote bedragen worden gewerkt. Je wilt
niet dat je crypto en je persoonlijke gegevens zomaar gestolen worden. Een groot crypto aanbod is belangrijk omdat je dan genoeg cryptomunten kunt kopen die passen bij jouw wensen en eisen.  Gebruiksgemak is belangrijk omdat je natuurlijk de meeste tijd wilt steken in het beheren van je crypto. Een aantal cryptobeurzen waar je naar kunt kijken zijn Bitvavo, Kraken, Deribit en Bitpanda.

Risico’s managen

Investeren draait allemaal om risico’s en de beloningen voor het nemen van risico’s. Een succesvolle investeerder neemt zo min mogelijk risico voor een zo hoog mogelijk rendement. Het handelen in crypto wordt algemeen gezien als een optie met een hoog risico. Je kunt namelijk veel verdienen, maar ook veel verliezen. Een gebalanceerd portfolio is erg belangrijk. In een gebalanceerd portfolio zit het meeste geld in lage risico investeringen. Slechts een klein deel van het totaal vermogen wordt geïnvesteerd in beleggingen met een hoog risico. Het is daarom belangrijk om een limiet te hebben op hoeveel je wilt gaan investeren in crypto. Dit is belangrijk, zodat het geld dat je eventueel verliest met handelen in crypto geen rampzalige gevolgen zal hebben. Verder is het goed om in je cryptoportefeuille genoeg crypto ’s op te nemen. Door te beleggen in meerdere cryptovaluta beperk je de kans op grotere verliezen tot een minimum.

Deel: