Hoe doen ze dat toch, daar in Vlaanderen? Zit het in de lucht, in de bodem? Maar telkens opnieuw steken nieuwe, spannende bands hun kopje boven het maaiveld uit. Soms compleet nieuw en fris, soms als nazaat met al meer ervaring.

Sekushi mogen we in de laatste categorie plaatsen, met de “beste elementen van de Belgische undergroundscene (TRAM, Evil Empire Orchestra, I H8 Camera, Rudy Trouvé,…)”, volgens eigen zeggen… “Sekushi is heet en donker, vunzig en psychedelisch en de seventies groove gunt je dansbenen geen moment rust.” Het is maar dat u het weet… De eerste single is uit om dat te bewijzen: ‘Quake’. Het is inderdaad een nummer dat noopt te bewegen, meegezogen door de lekkere groove. Steady bas en drum, heerlijke gitaarlijn, donkere sensuele zang, met een vette knipoog.
Sekushi betekent in het Japans ‘Sexy’. Dat belooft nog iets voor de volgende songs. Met ‘Quake’ hebben ze al een mooi voorschot gegeven. Maar of de clip ook sexy is, daar zullen de meningen over verdeeld zijn.

Deel: