Op weg naar een nieuw tijdperk keerde DELAIN onlangs terug met een nieuwe line-up. En met hun stand-alone single ‘The Quest and The Curse’ bewijzen ze dat ze sterker zijn dan welke machine dan ook. Gesterkt door massale steun en enthousiasme van over de hele wereld zet de band, die vele miljoenen streams heeft, koers naar hun langverwachte volgende studioalbum ‘Dark Waters’.

Hoewel het een nieuwe start is zet ‘Dark Waters’ zonder enige twijfel de nalatenschap voort van het geesteskind van toetsenist, oprichter en belangrijkste songwriter Martijn Westerholt. Het bevat alles waar DELAIN al jaren voor staat: ​​een sonische achtbaanrit van aanstekelijke deuntjes met explosieve elementen – variërend van pop – tot filmscore-geïnspireerde muziek tot zinderende metal.

De nieuwe muziek smelt samen met de fantastische stem van de nieuwe zangeres Diana Leah, die haar talent en muzikale verfijning laat horen in de gloednieuwe single ‘Beneath’. Ook nieuw zijn de vocalen van gastzanger Paolo Ribaldini die de track als een hymne laat klinken. Samen met een nieuwe videoclip neemt ‘Beneath’ de luisteraar mee naar de sinistere onderwereld van de diepte. Het nummer staat vol met moderne synth-melodieën die zich vermengen met pakkende klassieke passages en onheilspellende riffs.

‘Dark Waters’ is verkrijgbaar vanaf 10 februari 2023.

Deel: