Van stilzitten kun je Niecie niet beschuldigen. Geboren in Detroit verhuisde zij achtereenvolgens naar Chicago, Las Vegas, Boston en Memphis om nu uiteindelijk in Nashville te landen. Een toevallige ontmoeting met Magic Slim, die haar met een rockband had horen zingen, deed haar besluiten zich op de blues te gaan concentreren. In de loop van haar ruim 25-jarige carrière toerde ze door de Amerika, Australië en Europa en deelde ze het podium met mensen als Koko Taylor, Magic Slim en Larry McCray.

Met ‘Queen Of The Hill’ heeft Niecie haar zesde album uitgebracht met daarop twaalf nummers, waarvan er acht door haar zelf zijn geschreven. Zij wordt begeleid door een keur aan topmuzikanten, waaronder Johnny Neel (toetsen), die een aantal nummers (mee)schreef, de gitaristen Chris Anderson, John Conley, Doug Jones en Luke Davis, en een handvol anderen.

Het album begint stevig met ‘Leave It All Behind’ en wordt gevolgd door de oude Ruth Brown hit ‘5-10-15 Hours’ en de boogie ‘Queen Of The Hill’. Al een flinke variatie aan stijlen en Niecie laat horen dat ze het allemaal beheerst. Deze gevarieerdheid zet de rest van het album door, wat resulteert in een interessant geheel. Een ballad wordt makkelijk afgewisseld door een rockende blues. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn het licht rockende ‘Hidden Agenda’ en de ballad ‘Midnight Rain’. Een prima plaat, aanrader. (8/10) (Ride The Tiger Records)

Deel: