Voor het verschijnen van haar album ‘Higher Than Heaven’ is nog een lange adem nodig, want Ellie Gouldings nieuwe album verschijnt pas op 3 februari 2023. Dat is gelukkig goed vol te houden dankzij haar haar deze week verschenen song ‘Let It Die’ die samen met haar eerder verschenen releases ‘Easy Lover’ en ‘All By Myself’ kan dienen als smakelijke zoethouder tot die tijd.

‘Higher Than Heaven’ wordt het vijfde studio-album van de populaire Engelse popster, wier vorige album ‘Brightest Blue’ uit 2020 dateert. Een meer ingetogen en persoonlijk album, waarmee ze in Engeland voor de derde keer in haar carrière de nummer 1 positie in de albumhitlijsten bereikte.

Met ‘Higher Than Heaven’ pakt ze echter stevig uit en hoor je als luisteraar een euforische en uitgelaten Goulding. Dat is het effect van twee jaar vol coronaperikelen, waarover ze zelf het volgende zegt: “There was definitely a darkness about the past two years that was palpable in the studio, with everyone having gone through it differently. I think for that reason, nobody wanted to sit and agonise over some relationship or some drama. So that’s how this album came together. ‘Higher Than Heaven’ is about being passionately in love. But it’s a hyper form of love, almost like a drug induced feeling. It feels almost artificial and there’s the potential for a crash.”

Het leverde aanstekelijke nummers met een euforische energie op, waar ze aan werkte met een ervaren en bevlogen team van producers en songwriters, zoals Greg Kurstin (Sia, Maggie Rogers, Elton John), Jessie Shatkin (Charli XCX, Years & Years), Koz (Sam Ryder, Madonna, Dua Lipa) en Andrew Wells (Halsey, Yungblud).

Deel: