De Nederlandse house/techno producer en dj Joris Voorn bracht in 2002 zijn eerste muziek uit. In 2003 werd hij uitgeroepen tot Nederlands talent van het jaar. Hij leidt samen met Edwin Oosterwal het platenlabel ‘Rejected‘ en heeft een drukke plannen deze ADE week: stilzitten doet Joris niet aan.

Donderdagavond stond Voorn met zijn Living Room Sessions, in samenwerking met Philips, tijdens ADE in het L’Europe Hotel. Het was een evenement wat iedereen zich anders had voorgesteld dan het daadwerkelijk was. De titel had een bepaalde misleiding. De mensen die aanwezig waren hadden er ook een ander beeld bij. Een dj set, Joris Voorn die live zou draaien. Helaas was dat niet het geval.

De locatie was luxe. Haast een beetje te luxe. Het leek op een museum. Tijdens binnenkomst stonden er glazen met wijn klaar en even later werden er oesters uitgedeeld. Naast deze ruimte was er ook nog een andere ruimte. Dat moest de Living Room voorstellen. Het was een donkere ruimte met een groot scherm. Door meerdere boxen hoorde je het geluid van alle kanten. Een aantal lampen lichtte de ruimte op. Die waren afgesteld op de kleuren van de tv. Johana Kroft had de visuals op het scherm gecreëerd. Het leek haast alsof je op een after in een studentenhuis was aangekomen. Felle heftige kleuren en gekke vormen die zich bleven vervormen. Door deze visuelen en het geluid, werden meerdere zintuigen tegelijk geprikkeld. Deze zogenaamde ‘experience’ duurde elf minuten. De muziek die Joris Voorn had geproduceerd was compleet verschillend dat we normaal van hem zijn gewend. Het kwam niet eens in de buurt van techno.

De theatrale muziek viel niet bij iedereen in de goede smaak. Voorn legde tijdens de gezamelijke Q&A uit waarom hij had gekozen om deze muziek te maken. Volgens hem was zijn nieuwe en aparte muziek gemaakt, om een ‘thuis bioscoop‘ te vormen. Het is dan ook geen club muziek donderdagavond, dat was al te merken. Hij vond het leuk om eens wat anders te maken dan zijn techno die hij normaal maakt. Johana Kroft was zelf ook aanwezig. Tijdens de Q&A versprak Joris zich. Er werd gevraagd of hij boxen thuis heeft, waarmee hij muziek luistert. Joris antwoordde dat hij een aantal Sonos boxen heeft gehad, waarna hij zei dat hij ze niet meer gebruikt. Iedereen begon te lachen en Joris zijn wangen begonnen te gloeien.

Vrij snel na de Q&A besloot minimaal de helft van de mensen al te vertrekken, inclusief Joris zelf. Dat gaf het einde aan van een inspirerende Q&A. Bij de uitgang werd het publiek opgewacht met een goodiebag met een box van Philips en een kaars van Fest. Het was een apart event, minder muzikaal dan je op ADE zou verwachten, waarvan het moeilijk is om iets over te zeggen. Maar het heeft je wel met vragen achtergelaten, en dat is waarvoor het event was opgezet.

Deel: