Fischer-Z is zo’n band die elke keer als je ze bijna vergeten bent, weer verrassend uit de hoek komt met nieuw materiaal. In 1979, twee jaar na oprichting, kwam een van de grootste cultalbums in de new wave-muziek ‘World Salad’ uit, waarvan single ‘Remember Russia’ meteen door John Peel grijsgedraaid werd. In 1981, inmiddels al ruim 40 jaar geleden dus, volgde ‘Red Skies Over Paradise’ met fan-favorieten als ‘Marliese’, ‘Berlin’ en ‘Cruise Missiles’.

Nog steeds treedt Fischer-Z op en brengt de band van zanger John Watts nieuwe muziek uit. En keer op keer weet Watts zich te vernieuwen. Dit is komende tijd te horen als Fischer-Z terug komt naar Nederland. Op maandag 31 oktober staat Fischer-Z in Hedon in Zwolle, op op 1 november naar de Nieuwe Kerk in Groningen af te reizen. Op 3 november staat Fischer-Z in Muziekgebouw Eindhoven, op 4 november in Parkstad Limburg Theaters te Heerlen, om op 5 november de Nederlandse tournee van 2022 af te sluiten in TivoliVredenburg.

Met bijna 50 jaar aan Fischer-Z geschiedenis heeft de band vele hits gehad, waarvan ‘Marliese’, ‘So Long’ en ‘The Worker’ de bekendste nummers zijn. Maar dat zijn slechts de hits, niet eens de nummers die het beste bij Fischer-Z passen. Tijd dus om de echte muzikale footprint van Fischer-Z te pakken te krijgen en daarom vroegen we frontman John Watts naar de nummers die Fischer-Z het beste kenmerkten. John stelde exclusief voor Maxazine de muzikale footprint van Fischer-Z samen: De beste verzameling Fischer-Z-tracks om de band in korte tijd het best te leren kennen. Niet zonder trots presenteert Maxazine: Fischer-Z Essentials, samengesteld door John Watts zelf.

 

Deel: