De Britse band Arctic Monkeys komt volgend jaar voor een concert in Amsterdam naar Nederland. Het nieuws over de Europese tour volgt kort nadat bekend werd gemaakt dat Arctic Monkeys op 21 oktober een nieuw album ‘The Car’ uitbrengt. De concerten in Europa vinden plaats in april en mei 2023, waarbij het viertal de band Inhaler meeneemt als special guests. Onlangs bracht Arctic Monkeys twee nummers uit: ‘There’d Better Be A Mirrorball’ en ‘Body Paint’. Beide nummers zijn uitgebracht in de aanloop naar het nieuwe, zevende studioalbum. De laatste keer dat Arctic Monkeys een eigen show gaf in Nederland was in 2011. Afgelopen zomer sloot de band de zaterdag van Lowlands af.

Met hun onvoorspelbare sound en de poëtische, beschouwende lyrics van zanger Alex Turner wordt Arctic Monkeys gezien als één van de meest invloedrijke bands van de afgelopen jaren. De verwachtingen hooggespannen rondom het nieuwe werk van de band uit Sheffield en hun aanstaande tour.

De Britse band Arctic Monkeys komt op vrijdag 5 mei 2023 naar Ziggo Dome in Amsterdam voor een concert met Inhaler als special guests.

Deel: