Ergens in 1980 kwamen zangeres Sweetpea Atkinson en gitarist Randy Jacobs elkaar tegen tijdens een sessie van de uit Detroit afkomstige rockband Was (Not Was). Met deze band toerden zij over de hele wereld en waren zij te horen op diverse albums. Ergens midden negentiger jaren, tijdens een ruime pauze van de band, wilden beiden samen door met een eigen project. Dat werd door Bonnie Raitt gedoopt als The Boneshakers toen beiden meewerkten aan haar album ‘Longing In Their Hearts’.

Inmiddels 25 jaar en een aantal albums later heeft Atkinson de band verlaten en heeft Jenny Langer haar plaats ingenomen. Samen met een aantal bevriende en zeer ervaren muzikanten, zoals Jon Gilutin (toetsen), Nathan Brown (bas), Sergio Gonzales (drums) en de Texacali Horns is het album ‘One Foot In The Groove’ opgenomen. Als gasten doen ook gitarist Coco Montoya en zangers Bernard Fowler en Sir Henry Bowens mee.

Op het album staan tien nummers, waarvan twee eigen composities van Jacobs en Langer. De overige acht zijn covers van o.m. Bob Dylan, Steve Van Zandt, Jagger/Richards en anderen. Het resultaat is een prima album met stevige en swingende soulblues. Jenny Langer heeft een krachtig stem, die uitstekend past bij de stevige soulblues, die hier wordt gepresenteerd, en Randy Jacobs is een uitstekende gitarist, die op de achtergrond de gaten vult waar het nodig is en flink kan uitpakken bij het soleren.

Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn het groovende ‘I Am The Blues’ van Julian Burdock, het zelfgeschreven funky ‘Big Legged Man’ en het soulvolle ‘More, More, More’. Leuke plaat. (7/10)  (The Bridge Records)

Deel: